meritbet
19 Kasım 2025
İstanbul
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Evde Kolay Pastane Poğaçası Tarifi: Usta Şefin Sırlarıyla Lezzetli Poğaça Yapımı!

Evde Kolay Pastane Poğaçası Tarifi: Usta Şefin Sırlarıyla Lezzetli Poğaça Yapımı!

Evde pastane poğaçası yapmanın en keyifli yanı, mis gibi taze poğaça kokularıyla evinizi doldurabilmenizdir. Bu tarif sayesinde, pastanelerdeki gibi yumuşacık ve lezzetli poğaçaları kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Tereyağının eşsiz aromasıyla harmanlanan bu poğaçalar, kahvaltı sofralarınıza lezzet katacak ve sevdiklerinizi mutlu edecek. Hem pratik hem de lezzetli bir seçenek arayanlar için ideal bir tarif!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Pastane Poğaçası Tarifi

Dışı hafifçe kızaran, içi ise pamuk gibi kalan bu tarif, klasik mayalı poğaçalardan ayrılan özel yapısıyla dikkat çekiyor. İster sade, ister peynirli ya da zeytinli iç harçlarla hazırlanarak sofralara farklı tatlar katabiliyor.

Malzemeler

1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (sarısı üzeri için, beyazı hamurun içine)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı instant maya
3,5 su bardağı un (kontrollü eklenir)
50 gram oda sıcaklığında tereyağı
Üzeri için: Yumurta sarısı ve susam

Yapılış

Ilık sütü, sıvı yağı, yumurtanın beyazını, toz şekeri, tuzu ve instant mayayı geniş bir karıştırma kabına alın.

Malzemeleri güzelce karıştırın ve mayanın tamamen çözünmesini sağlayın.

Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.

Hamurun üzerini temiz bir örtüyle kapatıp yaklaşık 40 dakika mayalanmaya bırakın.

Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın.

Parçaları hafifçe açıp içine küçük bir miktar oda sıcaklığında tereyağı sürün ve hamuru katlayın.

Dilerseniz bu aşamada peynirli ya da zeytinli iç harç da ekleyebilirsiniz. Şekil verdiğiniz poğaçaları yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri altın rengini alıncaya kadar 20–25 dakika pişirin.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *