Rize Haber meritbet
10 Aralık 2025
İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Evde Kolayca Yapabileceğiniz Nefis Elma Reçeli Tarifi - Kahvaltı Sofralarına Lezzet Şöleni!

Evde Kolayca Yapabileceğiniz Nefis Elma Reçeli Tarifi - Kahvaltı Sofralarına Lezzet Şöleni!

Soğuk kış günlerinde en sevilen kahvaltı tatlardan biri olan elma reçeli, hem lezzetiyle hem de doğallığıyla sofraları süslüyor. Evde elma reçeli yapmak oldukça kolaydır. İşte taneli ve tam kıvamlı bir elma reçeli tarifi: İnce dilimlenmiş elmaları şeker ve su ile birlikte kaynatın, üzerine tarçın ekleyin ve kıvamını alana kadar pişirin. Sonuç olarak, ev yapımı elma reçeli ile kahvaltılarınıza lezzetli bir başlangıç yapabilirsiniz.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Ev Yapımı Elma Reçeli Tarifi

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan elma reçelini evde kolayca yapabilirsiniz.

Malzemeler

1 kg elma (tercihen kırmızı veya sarı sert elmalar)
750 g toz şeker
Yarım limonun suyu
1 su bardağı su
1 adet çubuk tarçın
3–4 adet karanfil (isteğe bağlı)

Yapımı

Elmaları soyup çekirdeklerini çıkarın ve küçük küpler halinde doğrayın. Kararmamaları için üzerine birkaç damla limon suyu sıkın. Doğradığınız elmaları tencereye alarak, üzerine şeker ilave edin. 15-20 dakika bekleterek elmaların suyunu salmasını sağlayın ve tencereye suyu ekleyin. Şekerin tamamı eriyene dek orta ateşte karıştırarak pişirin. Çubuk tarçın ile karanfili ekleyerek kaynatmaya devam edin. Reçel koyulaşmaya başlayınca çubuk tarçını çıkarın. Bir tabağa bir damla reçel koyun, yavaş bir akışkanlığı varsa kıvamı tutmuş demektir. Ocaktan almadan önce limon suyunu da ekleyerek 2/3 dakika daha kaynamasını sağlayın. Sıcak reçeli steril kavanozlara koyup kapağını sıkı bir şekilde kapatın. Ters çevirdiğiniz kavanozları 1-2 saat dinlendirdikten sonra tüketebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *