Rize Haber meritbet
03 Aralık 2025
İstanbul
Açık
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Fasulye kavurması tarifi ve püf noktalarıyla lezzetin sırrı ortaya çıkıyor!

Fasulye kavurması tarifi ve püf noktalarıyla lezzetin sırrı ortaya çıkıyor!

Farklı bir tat katmak için tercih edilen fasulye kavurması, pratik ve lezzetli bir tariftir. Fasulyeler iyice yıkanarak doğranır ve bir tencerede kavrulur. Üzerine domates, biber, sarımsak gibi malzemeler eklenir ve bir süre daha pişirilir. Son olarak baharatlar ilave edilir ve servise hazır hale gelir. Hem yapımı kolay hem de lezzetiyle damakları şenlendiren fasulye kavurması, sofraların vazgeçilmezi olmaya aday.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Fasulye Kavurması Tarifi

Karadeniz'in lezzetli yemeklerinden biri olan fasulye kavurması, birçok bölgede sevilerek tüketilen bir tariftir. Protein ve lif açısından zengin olan bu yemeği evde kolayca hazırlayabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

500 gram taze fasulye
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet büyük boy soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı mısır unu (isteğe bağlı, kıvam için)

Hazırlanışı

Fasulyeleri yıkayıp uçlarını ayıklayın ve ikiye veya üçe bölün.

Haşlama İşlemi

Bir tencerede fasulyeleri 7-8 dakika haşlayın. Haşladıktan sonra süzüp soğuk suyla yıkayın.

Kavurma İşlemi

Uygun bir tavada tereyağı ve sıvı yağı eritin. İnce doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun, ardından ezilmiş sarımsakları ekleyin.

Lezzetlendirme

Haşlanmış fasulyeleri tencereye alın, tuz ve baharatları ekleyin. Orta ateşte karıştırarak 10 dakika kavurun. Eğer isterseniz, bir yemek kaşığı mısır unu ekleyerek farklı bir aroma elde edebilirsiniz.

Servis

Fasulye kavurması hazır! Sıcak olarak servis edebilir ve afiyetle tüketebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *