12 Ekim 2025
İstanbul
Kısa süreli hafif yoğunluklu yağmur
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Arçelik Fırınında Kaşarlı Patlıcan Yemeği: Pratik Tarif ve Lezzetli Sonuç!

Arçelik Fırınında Kaşarlı Patlıcan Yemeği: Pratik Tarif ve Lezzetli Sonuç!

Farklı sunumu ve lezzeti ile bayılacağınız bir tarif ile karşınızdayız.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Tarif:Patlıcanları yıkayıp kurulayın.

Patlıcanları uzunlamasına ikiye kesip, bıçak yardımıyla içlerine derin çizikler atın.

Derin çizikler açtığınız patlıcanların üstlerini yağlayın ve tuz serpin.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin içine patlıcanları yerleştirip, önceden ısıtılmış 200 derecelik Arçelik A Fry Buhar Destekli Fırın’ da 30 dakika üstleri kızarıp yumuşayana kadar pişirin.

Pişen patlıcanların içini sıcakken bir kaşık yardımı ile oyun.

Arçelik Resital Rendeli El Blender Seti’ nin içine patlıcan içi, ceviz, maydanoz, biber salçası, kekik, sarımsak tozu ve zeytinyağı ve rendelenmiş taze kaşar peynirini ekleyip karıştırın.

Karışımı tekrar patlıcanların içine doldurun ve üstlerine rendelenmiş kaşar peynirleri ilave edip tekrar Arçelik A Fry Buhar Destekli Fırın’ na verin ve 200 derecelik sıcaklıkta 10 dakikaya ayarlayın.

Patlıcanların üstündeki peynirler eriyip renk alıncaya kadar pişirin.

Fırında kaşarlı patlıcan yemeğiniz hazır.Üzerini taze yeşillikler ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Sponsorlu İçerik.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *