Tarif:Patlıcanları yıkayıp kurulayın.
Patlıcanları uzunlamasına ikiye kesip, bıçak yardımıyla içlerine derin çizikler atın.
Derin çizikler açtığınız patlıcanların üstlerini yağlayın ve tuz serpin.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin içine patlıcanları yerleştirip, önceden ısıtılmış 200 derecelik Arçelik A Fry Buhar Destekli Fırın’ da 30 dakika üstleri kızarıp yumuşayana kadar pişirin.
Pişen patlıcanların içini sıcakken bir kaşık yardımı ile oyun.
Arçelik Resital Rendeli El Blender Seti’ nin içine patlıcan içi, ceviz, maydanoz, biber salçası, kekik, sarımsak tozu ve zeytinyağı ve rendelenmiş taze kaşar peynirini ekleyip karıştırın.
Karışımı tekrar patlıcanların içine doldurun ve üstlerine rendelenmiş kaşar peynirleri ilave edip tekrar Arçelik A Fry Buhar Destekli Fırın’ na verin ve 200 derecelik sıcaklıkta 10 dakikaya ayarlayın.
Patlıcanların üstündeki peynirler eriyip renk alıncaya kadar pişirin.
Fırında kaşarlı patlıcan yemeğiniz hazır.Üzerini taze yeşillikler ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Sponsorlu İçerik.