Fırında Yoğurtlu Patlıcan Sarma
Patlıcan ve kıyma ikilisiyle yapılabilecek yüzlerce tarif arasından sıyrılan bu lezzet, yoğurtla hafifletilmiş ve baharatlarla zenginleştirilmiş iç harcın, közlenmiş patlıcan dilimlerine sarılmasıyla ortaya çıkıyor. Fırında kısa bir süre pişirilerek muhteşem bir lezzet elde ediliyor. Bu tarif, sofranızda hem görsel hem de lezzet açısından fark yaratmak isteyenler için ideal.
Malzemeler (4 Kişilik)
4 adet orta boy patlıcan
250 gr dana kıyma
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çay bardağı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Tuz, pul biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı)
Hazırlanışı
Patlıcanları ince dilimler halinde kesip tuzlu suda bekletin. Daha sonra suyunu süzüp kurulayın ve hafifçe közleyin.
Bir tavada zeytinyağı ile doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun. Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Salça ve baharatları ekleyip karıştırın. Ocağı kapatıp yoğurdu ilave edin ve harcı soğumaya bırakın.
Her bir patlıcan diliminin ucuna hazırladığınız harçtan koyarak rulo şeklinde sarın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Eğer isterseniz üzerine az miktarda rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip, 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın ve yanında bulgur pilavı ve yoğurt ile servis edin.