31 Mayıs 2025
İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Fırında Pişirilmiş Yoğurtlu Patlıcan Sarma Tarifi: Kaynanaları Şaşırtacak Lezzet!

Fırında Pişirilmiş Yoğurtlu Patlıcan Sarma Tarifi: Kaynanaları Şaşırtacak Lezzet!

Klasik yemeklerden sıkıldıysan bu tarif tam sana göre! Yoğurtla harmanlanmış kıymalı harç, köz patlıcanlara sarılıyor, fırında kızartılıp enfes bir akşam yemeğine dönüşüyor!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Fırında Yoğurtlu Patlıcan Sarma

Patlıcan ve kıyma ikilisiyle yapılabilecek yüzlerce tarif arasından sıyrılan bu lezzet, yoğurtla hafifletilmiş ve baharatlarla zenginleştirilmiş iç harcın, közlenmiş patlıcan dilimlerine sarılmasıyla ortaya çıkıyor. Fırında kısa bir süre pişirilerek muhteşem bir lezzet elde ediliyor. Bu tarif, sofranızda hem görsel hem de lezzet açısından fark yaratmak isteyenler için ideal.

Malzemeler (4 Kişilik)

4 adet orta boy patlıcan
250 gr dana kıyma
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çay bardağı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Tuz, pul biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı)

Hazırlanışı

Patlıcanları ince dilimler halinde kesip tuzlu suda bekletin. Daha sonra suyunu süzüp kurulayın ve hafifçe közleyin.

Bir tavada zeytinyağı ile doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun. Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Salça ve baharatları ekleyip karıştırın. Ocağı kapatıp yoğurdu ilave edin ve harcı soğumaya bırakın.

Her bir patlıcan diliminin ucuna hazırladığınız harçtan koyarak rulo şeklinde sarın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.

Eğer isterseniz üzerine az miktarda rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip, 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın ve yanında bulgur pilavı ve yoğurt ile servis edin.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *