01 Mayıs 2025
İstanbul
Parçalı az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Fırınla Uğraşma Derdine Son! Sadece 5 Dakikada Tavada Pratik Lezzet!

Fırınla Uğraşma Derdine Son! Sadece 5 Dakikada Tavada Pratik Lezzet!

Kolay ve hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz pratik bir börek tarifi olan tavada kol böreği, fırınla uğraşmadan sadece 5 dakikada lezzetli bir alternatif sunuyor. Kahvaltıda ya da çay saati için ideal olan bu tarifi istediğiniz her an yapabilir, misafirlerinize de sunabilirsiniz. Hem pratik hem de lezzetli bir seçenek!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Kolay ve Hızlı Bir Tarif: Tavada Kol Böreği

İster sabah kahvaltılarında, ister ani misafirler için hızlıca hazırlanabilecek pratik bir tarif arıyorsanız, tavada kol böreği tam size göre!

Malzemeler:

2 adet yufka
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
Küçük bir kase peynir (kaşar, dil, örgü ya da beyaz peynir gibi farklı çeşitleri karıştırabilirsiniz)

Tarif:

Sosu Hazırlayın

Geniş bir karıştırma kabında yoğurt, yumurta ve sıvı yağı iyice çırpın. Bu karışım, böreğin dışının çıtır, içinin ise yumuşacık olmasını sağlayacak.

Yufkayı Şekillendirin

Bir yufkayı tezgaha serin ve üzerine hazırladığınız sostan her yerine sürün. Ardından yufkayı ortadan ikiye katlayarak D şeklini verin.

İç Harcı Ekleyin

Katladığınız yufkanın uzun kenarına peynir karışımınızı yerleştirin. Yufkayı rulo şeklinde sarın ve gül böreği gibi kıvırarak şekil verin.

İkinci Yufkaya Aynı İşlemi Uygulayın

İkinci yufka için de aynı aşamaları tekrar edin. İsterseniz farklı peynir çeşitleriyle lezzeti zenginleştirebilirsiniz.

Tavada Pişirme

Tavanızı hafifçe yağlayın ve hazırladığınız börekleri yerleştirin. Orta ateşte, bir yüzü pişerken tavayı kapakla örtün (içinin iyice pişmesi için bu püf noktası önemlidir). Diğer yüzünü çevirip kapağı açık şekilde kızartarak pişirmeyi tamamlayın.

Afiyet Olsun!

Servise hazır olan bu çıtır kol böreği, sıcak sıcak servis edildiğinde çayın yanında mükemmel bir eşlikçi oluyor. Tarif defterinizde mutlaka yer alması gereken bu lezzetli ve kolay tarifle, hafta sonu kahvaltılarınız artık çok daha keyifli!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *