Rize Haber meritbet
10 Aralık 2025
İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Gaziantep Lezzetinin Sırrı: Malhıtalı Köftenin Tarifi! Geleneksel içli köftelerden tamamen farklı bir lezzet deneyimi sizi bekliyor

Gaziantep Lezzetinin Sırrı: Malhıtalı Köftenin Tarifi! Geleneksel içli köftelerden tamamen farklı bir lezzet deneyimi sizi bekliyor

Gaziantep mutfağının zenginliklerinden biri olan Malhıtalı Köfte, içli köftenin özel bir versiyonudur. Dışı ince bulgur, içi ise yeşil mercimek ve özel baharatlarla harmanlanmıştır. Malhıtalı Köfte, haşlanarak ya da fırında pişirilerek servis edilebilir. Farklı bir lezzet arayanlar için sofralara yöresel bir tat sunar. Gaziantep'in özgün lezzetlerinden biri olan bu köfte, damaklarda unutulmaz bir iz bırakır.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Gaziantep'in Meşhur Malhıtalı Köftesi

Güneydoğu mutfağı denince akla gelen ilk şehirlerden biri olan Gaziantep, sadece kebap ve baklava ile değil, zengin sulu yemek ve köfte çeşitleriyle de ünlüdür.

Gaziantep Köftesinin Malhıtalı Sürprizi

Mercimek dolgusuyla hazırlanan bu köfte, şehrin yaratıcılığını ve bakliyatla etin muhteşem uyumunu ortaya koyuyor.

İç Harcın Hazırlanışı

Yeşil mercimeği hafifçe diri kalacak şekilde haşlayın ve tavada diğer malzemelerle birleştirin.

Dış Harcın Yapımı

Bulguru sıcak suda şişirip diğer malzemelerle yoğurun, köfte harcını hazırlayın.

Köftelerin Şekillendirilmesi

Köfte harcından parçalar koparıp içlerini oyarak mercimekli harçla doldurun ve kapatın.

Pişirme ve Sunum

Kaynayan tuzlu suda köfteleri pişirin, ardından naneli tereyağında kızartıp sıcak servis yapın.

Afiyet olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *