08 Ekim 2025
İstanbul
Kısa süreli hafif yoğunluklu yağmur
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Gelinim Mutfakta Alanya Bohçası tarifi: Antalya'nın eşsiz lezzeti Alanya Bohçası'nı evinizde denemeye hazır mısınız?

Gelinim Mutfakta Alanya Bohçası tarifi: Antalya'nın eşsiz lezzeti Alanya Bohçası'nı evinizde denemeye hazır mısınız?

Geleneksel dokusunu modern mutfakla buluşturan Alanya Bohçası, Akdeniz mutfağının en özel tatlarından biri olarak öne çıkıyor. Hafif beşamel sosla fırında kızaran bu krep bohçaları, davet sofralarında sunumuyla fark yaratıyor. Peki, Gelinim Mutfakta Antalya Alanya Bohçası tarifi: Antalya Alanya Bohçası nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Alanya Bohçası: Akdeniz Mutfağının Zarif Lezzeti

Akdeniz mutfağının özel bir lezzeti olan Alanya Bohçası, incelikle hazırlanan krep bohçaları içinde zengin iç harç ile sunulan bir yemektir. Sebzeler, et veya tavuk ile hazırlanan iç harç, hafif beşamel sos ve kaşar peyniri ile fırında pişirilerek muhteşem bir lezzete dönüşür.

Alanya Bohçası Tarifi

Alanya Bohçası, Akdeniz esintilerini sofralara taşıyan ve şık sunumuyla dikkat çeken bir yemektir. İnce krep bohçalarının içine yerleştirilen etli veya tavuklu harç, göz alıcı bir görünüm ve lezzet sunar.

Malzemeler

2 adet yumurta 
1,5 su bardağı süt 
1 su bardağı un 
1 yemek kaşığı sıvı yağ 
Bir tutam tuz 
300 gr kuşbaşı doğranmış tavuk veya dana eti 
1 adet soğan 
1 adet kapya biber 
1 adet yeşil biber 
1 adet havuç 
1 su bardağı haşlanmış bezelye 
2 yemek kaşığı zeytinyağı 
Tuz, karabiber, kekik 
1 yemek kaşığı tereyağı 
1 yemek kaşığı un 
1,5 su bardağı süt 
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı

Krep hamurunu hazırlamak için yumurta, süt, un ve tuzu çırpın. Yağlanmış tavada incecik krep'ler pişirin. İç harcı için tavada zeytinyağında etleri kavurun. Soğan, biber, havuç ve bezelyeyi ekleyerek baharatlayın. Her krepin içine harç koyup bohça şeklinde sarın. Beşamel sos için tereyağı ve unu kavurun, süt ekleyerek karıştırın. Bohçaları fırın kabına dizip üzerlerine beşamel sos ve kaşar peyniri serpip pişirin. Servis yaparken taze nane veya dereotu yaprakları ile süsleyebilirsiniz.

Servis Önerisi

Alanya Bohçası sıcak olarak servis edildiğinde yanında hafif bir yoğurtlu sos veya nar ekşili salata ile servis edilebilir. Yemeğin yanında taze yeşilliklerle de sunum yapabilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *