meritbet
03 Kasım 2025
İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Gelinim Mutfakta Şah Pilavı (Azerbaycan) Tarifi 10 Eylül 2025 Çarşamba | Şah Pilavı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Ne?

Gelinim Mutfakta Şah Pilavı (Azerbaycan) Tarifi 10 Eylül 2025 Çarşamba | Şah Pilavı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Ne?

Aslı Hünel'in 4 gelin ile 4 kayınvalideye eşlik ettiği fenomen yemek yarışması Gelinim Mutfakta yeni bölümde gelinlere Şah Pilavı ödevi verildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Günün Leziz Tarifi: Azerbaycan Şah Pilavı

Ev hanımlarının günün her saati takibe aldığı Gelinim Mutfakta yarışmasında günün leziz tarifi verildi. 10 Eylül Çarşamba günü ekran karşısında yerini alan izleyiciler için start verildi.

Yemek Tutkunları Not Almaya Başladı

Ekran başında günün yıldız yemeğinin püf noktalarını not etmeye başlayan seyirciler kalemi kağıdı aldı.

Şah Pilavı Malzemeleri

Azerbaycan yöresine ait damak çatlatan Şah Pilavı malzemelerini ve yapılışını sizler için araştırdık.

Şah Pilavı Tarifi

Peki, Şah Pilavı nasıl yapılır? İşte merak edilen 10 Eylül Çarşamba gününe ait Azerbaycan mutfağının leziz Şah Pilavı tarifi.

Malzemeler

Gelinim Mutfakta Şah Pilavı (Azerbaycan) Tarifi 10 Eylül 2025 Malzemeler - 500 gram kuşbaşı kuzu eti - 500 gram yasemin pirinci - 200 gram haşlanmış kestane - 3 adet kuru soğan - 200 gram tereyağı - 1 tatlı kaşığı tuz - 10 adet kuru kayısı - 50 gram sarı üzüm - 100 gram kabuksuz badem - 1 yemek kaşığı safran - 1 yemek kaşığı zerdeçal - 1 çay kaşığı limon tuzu Hamuru İçin: - 2,5 su bardağı un - 50 gram tereyağı - 2 çorba kaşığı yoğurt - 2 adet yumurta - Biraz tuz

Yapılış

Gelinim Mutfakta Şah Pilavı tarifi için önce pirinçleri 1 saat boyunca suda bekletin.

Kuru soğanı piyazlık doğradıktan sonra kuşbaşı kesilmiş eti suyunu salıp çekene kadar kavurun. Üzerine soğanları ekledikten sonra kavurmaya devam edin.

Kuru üzüm, kayısı ve eriği ekleyip karıştırın.

Ardından tüm baharatları yani zerdeçal, karabiber ve tuzu ilave edip güzelce karıştırın.

Tuzlu suda bekleyen pirinci güzelce yıkayıp nişastasından ayrıştırın.

Pirinci süzdükten sonra eritilmiş tereyağına pirinci ekleyin.

Safranlı suyu tuzla birlikte pilava ekleyip karıştırın.

Azerbaycan Şah Pilavı Yapılışı Hamuru için unu ve yağı karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun.

Yoğrulan hamuru iki eşit parçaya bölün.

Büyük parçayı pilavın tenceresinin taban ve kenarlarını kaplayacak şekilde yuvarlak açın.

Kalıba biraz pirinç koyduktan sonra üzerine kestaneleri dizin. Üzerine etli karışımı gezdirin.

Hamurun küçük parçasını açıp üzerine kapatın. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar güzelce pişirin.

Piştikten sonra servis tabağına alıp kek şeklinde dilimleyin.

Deneyen herkese afiyetler olsun.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *