deneme bonusu veren siteler balmoral resort Artemisbet JOJOBET
30 Eylül 2025
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Görümceler bile şaşıracak! Bu nefis tarif sadece sizin için: Yepyeni Bir Tat Köz Domates Çorbası Tarifi…

Görümceler bile şaşıracak! Bu nefis tarif sadece sizin için: Yepyeni Bir Tat Köz Domates Çorbası Tarifi…

Kış aylarının vazgeçilmezi, hem pratik hem de enfes bir lezzet: Köz domates çorbası! Klasik domates çorbasından sıkılanlar için ideal olan bu tarif, fırında közlenen domateslerin isli ve aromatik tadıyla fark yaratıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Köz Domates Çorbası Tarifi

Soğuk bir akşamda içinizi ısıtacak, hem doyurucu hem de sıra dışı bir çorba arıyorsanız, köz domates çorbası tam size göre.

Malzemeler

1 kg domates (orta boy)
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası (isteğe bağlı)
5 su bardağı sıcak su veya sebze suyu
Tuz, karabiber, kekik (isteğe bağlı)
Üzeri için: kaşar peyniri rendesi veya kruton

Hazırlanışı

Domatesleri közleyin: Domatesleri, ikiye böldüğünüz soğanı ve sarımsakları fırın tepsisine dizin. Üzerine zeytinyağı gezdirip tuz ve karabiber serpin. Önceden ısıtılmış 200°C fırında, sebzeler iyice yumuşayıp közlenene kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Tencerede Birleştirin

Fırından çıkan közlenmiş sebzeleri derin bir tencereye aktarın. İsteğe bağlı olarak salçayı ekleyip biraz kavurun. Bu, çorbanızın rengini daha da koyulaştıracaktır.

Çorbayı Pişirin

Tencereye sıcak suyu veya sebze suyunu ekleyin. Eğer elinizde varsa bir tutam kekik de ilave edebilirsiniz. Tüm malzemeler iyice bütünleşene kadar yaklaşık 10 dakika kadar kısık ateşte kaynatın.

Blenderdan Geçirin

Kaynayan çorbayı ocaktan alın ve bir el blenderı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin. Dilerseniz bu aşamada bir süzgeçten de geçirebilirsiniz.

Servis Edin

Çorbayı kaselere paylaştırın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri veya çıtır kruton ekleyerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *