Rize Haber meritbet deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler
16 Aralık 2025
İstanbul
Az bulutlu
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Gürze mantısı tarifi paylaşıldı. Özgünleştirilmiş hali: Gürze mantısı yapımı adım adım anlatıldı!

Gürze mantısı tarifi paylaşıldı. Özgünleştirilmiş hali: Gürze mantısı yapımı adım adım anlatıldı!

Gürze mantısı, geleneksel mantı tariflerinden sıkılanlar için harika bir alternatif olabilir. Kafkas mutfağının özgün lezzetlerinden biri olan Gürze mantısı, lezzet avcılarını mest edecek bir tat vaat ediyor. Eğer siz de bu farklı lezzeti denemek istiyorsanız, işte Gürze mantısı tarifi!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Gürze Mantısı: Anadolu Mutfağının Lezzetli Sürprizi

Kafkas göçleri sayesinde Anadolu mutfağına taşınan Gürze, mantıların en karakteristik üyeleri arasında yer alıyor. Şekli, içi, pişirme yöntemiyle klasik mantıdan ayrılan Gürze mantısı tadanlardan tam not alıyor.

Gürze Mantısı Tarifi

GÜRZE MANTISI TARİFİMALZEMELERİHamur için3 su bardağı un1 su bardağı su1 çay kaşığı tuzİç harç için300 g orta yağlı kıyma1 adet küçük kuru soğan (ince doğranmış)1 diş sarımsak (isteğe bağlı)1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber½ çay kaşığı kimyonPişirme için2 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı zeytinyağı1 su bardağı sıcak suServis içinSarımsaklı yoğurtTereyağında kızdırılmış pul biber veya kırmızı toz biberYAPIMIUn, tuz ve suyu karıştırarak orta sertlikte bir hamur elde edinHamuru 20 dakika dinlendirdikten sonra iki eş parçaya bölünOklavayla ince bir şekilde açtıktan sonra, bardak ağzı...

Gürze Mantısı Yapımı

Kıyma, soğan, baharatlar ve isteğinize bağlı sarımsağı iyice karıştırın. Ancak harcı sulandırmayın. Kıymanın kendi yağı mantının içinde buhar etkisi oluşturacaktır.

Mantıların Pişirilmesi

Kestiğiniz hamur yuvarlaklarının ortasına küçük bir miktar harç koyarak, hamurun kenarlarını içe doğru kapatın fakat tamamen kapatmamanız gerekiyor. Üst kısmı hafif açık kalan yarım ay formu, bu mantının en ayırt edici özelliğidir. Tavayı kızdırarak tereyağı ve zeytinyağını koyun. Gürzeleri tavanın içine dizerek, altını hafifçe kızartın. Sonra üzerine sıcak su ekleyip tavanın kapağını kapatarak 6-7 dakika buharla pişirin. Suyunu çekmeye yakın ocağı kapatarak mantıları güzelce dinlendirin.

Servis Önerisi

Sarımsaklı yoğurt ve üzerine kızdırılmış tereyağıyla birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *