Artemisbet JOJOBET
08 Eylül 2025
İstanbul
Parçalı bulutlu
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Hafta sonu kahvaltı masanız şenlensin!

Hafta sonu kahvaltı masanız şenlensin!

Bu tarifi uygulayın hafta sonu kahvaltı masanız şenlensin. Hem pratik hem lezzetli olan paçanga böreğini her fırsatta yapmak isteyeceksiniz. İşte paçanga böreği yapımı…

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Paçanga Böreği: Türk Mutfağının En Sevilen Lezzetlerinden

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan paçanga böreği, özellikle davet sofralarının ve özel günlerin en sevilen börek çeşitleri arasında yer alıyor.

Malzemeler ve Hazırlanışı

PAÇANGA BÖREĞİ MALZEMELERİ5 adet yufka200 gram pastırma200 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)2 adet yeşil biber2 adet domates (çekirdekleri çıkarılmış ve küp doğranmış)Kızartmak için sıvı yağ Hazırlık aşamasına geçmeden önce biberleri küçük küçük doğrayın ve tavada az miktarda sıvı yağ ile soteleyin.

Ardından küp doğradığınız domatesleri ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin.

Ocaktan aldıktan sonra pastırma ve rendelenmiş kaşar peynirini karışıma ilave edin, iyice karıştırın.

Yufkaları üçgen olacak şekilde 4’e ya da 6’ya bölün.

Hazırladığınız iç harçtan yufkanın geniş kısmına koyun.

Sonrasında sigara böreği gibi sarın, ancak uçlarını çok dar sarmamaya özen gösterin.

Bol sıvı yağı tavada kızdırın ve börekleri yağda altın rengi alana kadar kızartın.

Kızaran börekleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.

Servis Önerisi

Paçanga böreğini sıcak olarak servis edin ve yanında ayran veya çayla birlikte servis ederek misafirlerinize enfes bir lezzet sunabilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *