Hamsi, Besin Değeriyle Öne Çıkıyor
Kış mevsimiyle birlikte tezgâhlarda yerini alan ve sofraların vazgeçilmezi haline gelen hamsi, lezzeti kadar besin değeriyle de öne çıkıyor.
Omega-3 ve Diğer Faydalarıyla Öne Çıkan Hamsi
KÜÇÜK BALIK, BÜYÜK FAYDAOmega-3 yağ asitleri, kaliteli protein ve çeşitli vitaminler açısından oldukça zengin olan hamsi; kalp ve damar sağlığının korunmasına katkı sağlıyor, bağışıklık sistemini destekliyor.
Ağır Metal Riski Düşük, Tüketimi Öneriliyor
Küçük boyutlu bir balık olması nedeniyle ağır metal birikimi riski de büyük balıklara kıyasla daha düşük.
Hamsinin Doğru Pişirilmesi Önemli
AĞIR METAL RİSKİ DÜŞÜK AMA TEHLİKE PİŞİRMEDEHamsinin sağlıklı bir besin olmasının en önemli nedenlerinden biri, kısa yaşam süresi sayesinde toksinleri bünyesinde fazla biriktirmemesi.
Yanlış Pişirme Hamsiyi Tehlikeye Atabilir
YANLIŞ PİŞİRME HAMSİYİ ZEHRE DÖNÜŞTÜREBİLİRUzmanlar, hamsinin yüksek ısıda ve uzun süre kızartılmasının ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği uyarısında bulunuyor.
Uzmanlar Doğru Pişirme Yöntemlerini Öneriyor
UZMANDAN ÖNEMLİ UYARIDiyetisyen Dr. Anna Keller, balık tüketiminde pişirme yönteminin en az balığın kendisi kadar önemli olduğunu belirterek şu değerlendirmede bulundu:“Balık doğal olarak çok sağlıklı bir besin.
Hamsi Nasıl Pişirilmeli?
HAMSİYİ BÖYLE PİŞİRİN, FAYDASINI KORUYUNUzmanlar, hamsinin kızartma yerine fırında, ızgarada ya da buğulama yöntemiyle hazırlanmasını öneriyor.