14 Haziran 2025
İstanbul
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Hem sunumu basit hem görseli güzel! Kıyır kıyır oluyor, bayramlara çok yakışıyor

Hem sunumu basit hem görseli güzel! Kıyır kıyır oluyor, bayramlara çok yakışıyor

Şerbetli tatlılar arasında farklı sunumu ve ağızda dağılan dokusuyla öne çıkan tarak tatlısı, özellikle misafir sofralarında şıklığıyla göz dolduruyor. Hem kolay yapımı hem de lezzetiyle klasik tariflerin dışına çıkmak isteyenler için harika bir alternatif!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Tarak Tatlısı: Lezzetiyle Beğeni Topluyor

Adını şekillendirme aşamasında kullanılan basit bir mutfak aletinden alan tarak tatlısı, hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle beğeni topluyor. Dışı kıtır kıtır, içi ise şerbetle yumuşacık hale gelen bu tatlı, çayın yanında sunulabilecek en zarif tatlardan biri.

Pratik ve Lezzetli Bir Tarif: Tarak Tatlısı

Az malzemeyle yapılan, uğraştırmayan ama lezzetiyle iz bırakan bu tarifle mutfağınızda farklı bir şerbetli tatlı deneyimine hazır olun!

Malzemeler ve Yapılışı

Tarak Tatlısı için gereken malzemeler şunlardır: 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında), yarım çay bardağı sıvı yağ, yarım çay bardağı yoğurt, 1 yemek kaşığı sirke, 1 yemek kaşığı irmik, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, 1 paket vanilin, 2 – 2,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin), dövülmüş ceviz içi (iç harcı için).

Şerbetin Hazırlanışı

Öncelikle şerbeti hazırlamak için su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 8-10 dakika kadar kısık ateşte kaynatın. Ocaktan almadan birkaç damla limon suyu ekleyip soğumaya bırakın.

Hamurun Yapılışı

Hamur için tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, sirke, irmik, kabartma tozu ve vanilini geniş bir kaba alın. Karıştırdıktan sonra kontrollü şekilde un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.

Tatlıların Şekillendirilmesi ve Pişirilmesi

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir parçayı elinizle açın ve temiz bir tarağın üzerine bastırarak hafifçe şekil verin. Ortasına ceviz içi koyup rulo şeklinde sarın. Şekil verdiğiniz tatlıları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar (yaklaşık 25 dakika) pişirin.

Sunum

Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğumuş şerbeti gezdirin. Tatlı şerbeti iyice çekene kadar dinlendirin.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *