06 Ekim 2025
İstanbul
Açık
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Herkes kıymalısını yapıyor siz patatesli deneyin! En kolayında patatesli içli köfte tarifi…

Herkes kıymalısını yapıyor siz patatesli deneyin! En kolayında patatesli içli köfte tarifi…

İç harcında kıyma yerine patatesin lezzetini barındıran patatesli içli köfte, haşlanmış veya kızarmış olarak servis edilebilen, bütçe dostu ve geleneksel bir lezzettir. Köftenin dış hamurunun dağılmaması için bulgur, irmik ve yumurta dengesi büyük önem taşır.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Patatesli İçli Köfte Tarifi

Patatesli içli köfte, geleneksel içli köftenin biraz farklı bir versiyonudur. Köftelerin içinde bulunan haşlanmış patates dolgusu, onlara benzersiz bir lezzet katar.

Malzemeler

Dış Hamur için:
- 2 su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 su bardağı sıcak su (bulguru ıslatmak için)
- 1/2 çay bardağı irmik (hamurun çatlamaması için)
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
- 2-3 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz ve karabiber

İç Harç için:
- 4 adet orta boy patates
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı reyhan veya nane (isteğe bağlı)
- Tuz

Hazırlanışı

1. İç Harcın Hazırlanması

Patatesleri haşlayın ve püre haline getirin. Soğanları kavurduktan sonra patateslerle birleştirin. Baharatları ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.

2. Dış Hamurun Hazırlanması

Bulguru ıslatın, üzerine yumurta, salça, baharatlar ve un ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğurun.

3. Köftelerin Şekillendirilmesi

Hamurdan parçalar koparıp içlerini oyarak hazırladığınız iç harçla doldurun. Sonra köfteleri şekillendirin.

4. Pişirme

Köfteleri ya kızartın ya da haşlayın. Kızartırken altın sarısı olana kadar pişirin. Haşlarken ise su yüzeyine çıktıklarında alıp süzün.

Servis Önerisi

Kızarmış veya haşlanmış köfteleri eritilmiş tereyağı ve pul biberle süsleyerek sıcak servis yapın. Yanında ayran veya yeşillikli bir salata ikram edebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *