deneme bonusu veren siteler balmoral resort Artemisbet JOJOBET
02 Ekim 2025
İstanbul
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Hızlı ve Pratik! Aniden Gelen Misafire Özel Tarif: Saniyeler İçinde Hazırlanan Havuçlu Kıyır Poğaça Tarifi

Hızlı ve Pratik! Aniden Gelen Misafire Özel Tarif: Saniyeler İçinde Hazırlanan Havuçlu Kıyır Poğaça Tarifi

Kahvaltı ve çay saatlerinin klasik lezzeti poğaça, artık bambaşka bir dokuda! Mayasız hazırlanmasına rağmen ağızda dağılan, kıyır kıyır yapısıyla dikkat çeken havuçlu kıyır poğaça, mutfaklarda fırtına estiriyor. Havuç ve dereotunun eşsiz uyumuyla hazırlanan ve uzun süre tazeliğini korumasıyla popülerleşen bu yeni trend, pratikliğiyle de ev hanımlarının gözdesi oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Mutfakta Yenilik Rüzgarı: Havuçlu Kıyır Poğaça Tarifi

Son dönemde mutfaklarda esen yenilik rüzgarı, klasik tarifleri bambaşka bir boyuta taşıyor.

Lezzetli ve Farklı Bir Tarif: Havuçlu Kıyır Poğaça

Artık sadece lezzetiyle değil, dokusuyla da olay yaratan bir tarif, havuçlu kıyır poğaça, sosyal medyadan komşuluk sohbetlerine kadar her yerde adından söz ettiriyor. "Kıyır kıyır" denilen o muhteşem dağılan yapısı, havuç ve dereotunun getirdiği ferahlatıcı dokunuşla birleşince, ortaya çıkan bu lezzet şöleni, geleneksel poğaça algısını tamamen değiştiriyor.

Gerekli Malzemeler

100 gram tereyağı
1/2 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı süt
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 adet kabartma tozu
5,5-6 su bardağı un
3 adet havuç
1 tutam dereotu (ince kıyılmış)

Tarifin Yapılışı

Un hariç bütün malzemeleri bir araya getirin ve güzelce karıştırın.

Homojen olan karışımın üzerine azar azar unu ekleyin ve güzelce yoğurun.

Hamurunuzun üzerine, rendelenmiş havuçları ve dereotunu ekleyerek tekrar yoğurun.

Bu aşamada tekrar un ilavesine ihtiyacınız olacak, kıvamına göre un ekleyin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle bastırın.

Arzu ederseniz içine peynir koyabilirsiniz.

Kenarlarından üst üste getirin ve bastırın. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çatalla uzun çizikler atın. 180 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış, fansız fırında poğaçalar kabarana kadar pişirin.

Afiyet olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *