Mutfakta Yenilik Rüzgarı: Havuçlu Kıyır Poğaça Tarifi
Son dönemde mutfaklarda esen yenilik rüzgarı, klasik tarifleri bambaşka bir boyuta taşıyor.
Lezzetli ve Farklı Bir Tarif: Havuçlu Kıyır Poğaça
Artık sadece lezzetiyle değil, dokusuyla da olay yaratan bir tarif, havuçlu kıyır poğaça, sosyal medyadan komşuluk sohbetlerine kadar her yerde adından söz ettiriyor. "Kıyır kıyır" denilen o muhteşem dağılan yapısı, havuç ve dereotunun getirdiği ferahlatıcı dokunuşla birleşince, ortaya çıkan bu lezzet şöleni, geleneksel poğaça algısını tamamen değiştiriyor.
Gerekli Malzemeler
100 gram tereyağı
1/2 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı süt
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 adet kabartma tozu
5,5-6 su bardağı un
3 adet havuç
1 tutam dereotu (ince kıyılmış)
Tarifin Yapılışı
Un hariç bütün malzemeleri bir araya getirin ve güzelce karıştırın.
Homojen olan karışımın üzerine azar azar unu ekleyin ve güzelce yoğurun.
Hamurunuzun üzerine, rendelenmiş havuçları ve dereotunu ekleyerek tekrar yoğurun.
Bu aşamada tekrar un ilavesine ihtiyacınız olacak, kıvamına göre un ekleyin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle bastırın.
Arzu ederseniz içine peynir koyabilirsiniz.
Kenarlarından üst üste getirin ve bastırın. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çatalla uzun çizikler atın. 180 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış, fansız fırında poğaçalar kabarana kadar pişirin.
Afiyet olsun!