08 Ekim 2025
İstanbul
Kısa süreli hafif yoğunluklu yağmur
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri İçi enerji deposu, şekli orijinal: Sosyal medyada viral olan atom kurabiye tarifi…

İçi enerji deposu, şekli orijinal: Sosyal medyada viral olan atom kurabiye tarifi…

Enerji deposu içeriği ve limon sıkacağıyla şekillenen ilginç sunumuyla mutfakların yeni fenomeni olan atom kurabiye, kuru meyveler ve cevizin muhteşem buluşmasıyla lezzet tutkunlarının favorisi oldu. Bu özel kurabiyenin yapım aşamalarını ve sırlarını sizler için araştırdık!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Atom Kurabiye: Mutfaklara Enerji Dolu Bir Lezzet

Mutfaklarımızda sıradan kurabiye algısını yerle bir eden, adını enerji dolu içeriğinden alan bir lezzet rüzgarı esiyor: Atom kurabiye.

Lezzet Bombasına Dönüşen Atom Kurabiye

Bu kurabiye, sadece bir atıştırmalık olmanın ötesinde, kuru meyvelerin ve kuruyemişlerin eşsiz birleşimiyle adeta bir lezzet bombasına dönüşüyor.

Lezzetin Sırrı Ne?

Peki, bu enfes kurabiyenin sırrı ne?

Atom Kurabiye Tarifi

Gelin, mutfak tezgahlarının yıldızı olacak bu tarife yakından bakalım.

Malzemeler

Hamuru için: 150 gram oda sıcaklığında tereyağı 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket vanilin 1 çay kaşığı kabartma tozu 3,5 su bardağı un İç malzemesi için: 6 adet kuru incir (doğranmış) 8 adet kuru kayısı (doğranmış) 1/2 su bardağı kuru üzüm 1/2 su bardağı ceviz içi 1 çay bardağı damla çikolata

Yapılışı

Atom kurabiye tarifi için öncelikle iç malzemesini hazırlamakla başlayalım.

Bunun için kayısıları, incirleri, kuru üzümü, ceviz içini ve damla çikolatayı minik minik doğrayın.

Doğradığınız malzemeleri bir kasede bir araya getirin ve güzelce karıştırarak homojen bir iç malzeme elde edin. Şimdi kurabiye hamurunu hazırlayın.

Atom kurabiye hamuru için oda sıcaklığındaki tereyağını, yumurtayı, pudra şekerini ve vanilini geniş bir kaba alın.

Malzemeleri iyice karıştırarak homojen bir karışım elde edin.

Kabartma tozu ve unu ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar güzelce yoğurun.

Hazırladığınız hamuru streç filmle kaplayarak, yaklaşık 20 dakika buzdolabında dinlendirin.

Limon sıkacağını ters çevirerek iç kısmını hafifçe yağlayın ve streç filmle kaplayın.

Streç filmle kapladığınız limonluğun içine, ceviz büyüklüğünde koparılmış hamur parçalarını yerleştirin. İşaret parmağınızı kullanarak hamurun içini oyarak, iç malzemesini eklemeye hazır hale getirin.

Oyduğunuz hamurun içine hazırladığınız iç malzemesini ekleyin.

Kenarlarda kalan hamurla üzerini özenle kapatın.

Hazırladığınız enfes atom kurabiyeleri, pişirme kağıdı serilmiş tepsiye düz kısımları alta gelecek şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak 15 dakika pişirin.

Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serperek servis edin.

AFİYET OLSUN...

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *