Piliç Topkapı: Dünyanın En İyi Tavuk Yemeği
Uluslararası yemek rehberi TasteAtlas, kullanıcı oylamaları ve uzman görüşlerini bir araya getirerek hazırladığı “Dünyanın En İyi 20 Tavuk Yemeği” listesini yayımladı.
Piliç Topkapı: Osmanlı Mutfağının İncisi
Bu yıl listenin birinciliği, Osmanlı mutfağının incisi olan Piliç Topkapı'ya verildi.
Topkapı Sarayı İzleri Taşıyan Geleneksel Lezzet
Topkapı Sarayı’ndan izler taşıyan bu geleneksel yemek, kemiksiz tavuk butlarının çam fıstığı, kuş üzümü ve aromatik baharatlarla hazırlanan iç pilavla doldurulmasıyla hazırlanıyor.
TasteAtlas Kullanıcılarının Favorisi
Hem saray mutfağının ihtişamını hem de Türk mutfağının özgün lezzet dengelerini taşıyan bu tarif, TasteAtlas kullanıcılarından en yüksek puanı alarak dünya sıralamasında zirveye yerleşti.
Dünyanın En İyi 10 Tavuk Yemeği Listesi
TasteAtlas’ın ilk 10 listesinde dünyanın farklı köşelerinden öne çıkan tavuk yemekleri yer aldı.
Filipinler: Inasal na Manok
Sirkeli, sarımsaklı ve limon otlu marineyle hazırlanmış ızgara tavuk.
Pakistan: Chicken Karahi
Baharatlı domates sosunda yüksek ateşte pişirilen klasik bir lezzet.
Güney Kore: Dak Galbi
Acılı gochujang sosuyla marine edilmiş tavuk ve sebzelerin harmanlandığı tavada pişen sokak yemeği.
Fransa: Poulet Rôti
Tereyağlı ve otlu fırın tavuğu.
Japonya: Karaage
Soya sosu ve zencefil marinasyonunun ardından kızartılan çıtır tavuk parçaları.
Hindistan: Butter Chicken
Kremalı ve hafif baharatlı sosuyla dünyaca sevilen bir klasik.
Peru: Pollo a la Brasa
Özel baharatlarla marine edilip kömür ateşinde döner yöntemiyle pişirilen Peru’nun ulusal yemeği.
Güney Kore: Chikin
Tatlı ve baharatlı soslarla servis edilen Kore usulü çıtır kızarmış tavuk.
Fas: Rfissa
Tavuk ve mercimeğin msemen adı verilen ince hamurlar üzerinde servis edildiği geleneksel Fas tabağı.
Türkiye: Piliç Topkapı
Osmanlı sarayından çıkan bu özel yemek dünya listesinin birincisi oldu.