14 Ekim 2025
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri İzmir'in ünlü lezzetini evinizde hissedin! Şehre gitmeden tadına varın

İzmir'in ünlü lezzetini evinizde hissedin! Şehre gitmeden tadına varın

İzmir'in en meşhur sokak lezzeti artık sizin mutfağınızda pişecek. Sucuk, sosis, salam ve eriyen kaşar peynirinin eşsiz buluşmasıyla hazırlanan bu doyurucu sandviç, hızlı ve lezzetli bir öğün arayanların favorisi olacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Kumru Sandviçi

İzmir'in meşhur lezzeti olan kumru, doyurucu bir sandviç olarak bilinir. Orijinalinde susamlı, ince uzun ekmeklerle yapılan kumru, evde bulunan ekmeğinizle de kolayca hazırlanabilir.

Kumru Sandviçi Malzemeleri

2 adet susamlı sandviç ekmeği (veya normal sandviç ekmeği) 4 dilim sucuk 4-6 dilim sosis 4 dilim salam 4-6 dilim kaşar peyniri 2 tatlı kaşığı tereyağı 4-6 adet kornişon turşu Ketçap ve mayonez (servis için)

Kumru Sandviçi Hazırlanışı

Ekmekleri Hazırlama: Sandviç ekmeklerini ortadan kesin ancak tam olarak ayırmayın. Tereyağını eritin ve ekmeklerin iç kısımlarını hafifçe kızarana kadar ısıtın.

Etleri Pişirme: Tavaya kalan tereyağını ekleyip sosis ve sucukları soteleyin. Ardından salamı ekleyin ve karıştırın. Sonrasında ocağın altını kısın.

Kaşar Peyniri Ekleme: Sotelediğiniz etlerin üzerine kaşar peyniri dilimlerini koyun ve eriyene kadar karıştırın.

Kumruları Doldurma: Ekmeklerin içine erimiş kaşarlı et karışımını paylaştırın.

Son Dokunuşlar: Üzerlerine kornişon turşuları dilimlerini yerleştirin. Ardından isteğinize göre ketçap ve mayonez ekleyin.

Servis: Kumru sandviçlerinizi sıcak bir şekilde servis edin ve afiyetle yiyin!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *