deneme bonusu veren siteler balmoral resort Artemisbet JOJOBET
01 Ekim 2025
İstanbul
Parçalı az bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Karadeniz'in lezzetleri sofraları şenlendiriyor: Pratik ve doyurucu kaygana tarifiyle 10 dakikada enfes bir lezzet!

Karadeniz'in lezzetleri sofraları şenlendiriyor: Pratik ve doyurucu kaygana tarifiyle 10 dakikada enfes bir lezzet!

Karadeniz mutfağının asırlık lezzeti kaygana, pratik hazırlanışı ve doyurucu tadıyla sofraların baş tacı olmaya devam ediyor. Yumurta, un ve sütle yapılan bu geleneksel tarif, kimi zaman peynir ve yeşilliklerle zenginleştirilerek kahvaltıdan akşam yemeğine kadar günün her öğününde yerini alıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Kaygana: Türk Mutfağının Vazgeçilmezi

Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan kaygana, özellikle Karadeniz bölgesinde kahvaltı sofralarının baş tacıdır. Yumurta, un ve sütün mükemmel kombinasyonu ile hazırlanan bu lezzet, pratikliği ve doyuruculuğu ile herkesin favorisidir.

Kaygana Nedir?

Kaygana, bir nevi omlet veya krep olarak tanımlanabilir. Ancak yöresel lezzetlerle zenginleştirilerek, yeşilliklerden peynire kadar çeşitli malzemelerle farklı tatlar elde edilebilir.

Malzemeler

1 su bardağı süt
3 adet yumurta
1/2 çay kaşığı tuz
1 tutam pul biber
1 tutam karabiber
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı mısır unu
8 dal taze soğan
1/4 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
6 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Yapılışı

Kaygana yapmak için öncelikle geniş bir kasede süt, yumurta, tuz, pul biber ve karabiberi çırpın. Unu eleyerek ekleyin, ardından mısır ununu da ekleyip karışımı pürüzsüz hale getirin. Yeşillikleri ince ince doğrayıp karışıma ekleyin.

Geniş ve yapışmaz bir tavayı orta ateşte ısıtın, yağ koyup yayın. Harcın üçte birini tavaya döküp yayın ve altını kısarak pişirin. Üzeri kuruyunca çevirip diğer tarafını da pişirin. Kalan harcı da aynı şekilde pişirin.

Servis yaparken kayganaları yanında yoğurt ile sunabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *