30 Haziran 2025
İstanbul
Parçalı az bulutlu
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri "Kek Pişirme Sırları: Fanlı mı, Fansız mı? Ankastre Fırında Kek Nasıl Pişirilir?"

"Kek Pişirme Sırları: Fanlı mı, Fansız mı? Ankastre Fırında Kek Nasıl Pişirilir?"

Fırın tercihi kekin lezzetini etkiler. Fanlı fırınlar sıcaklığı eşit dağıtırken, fansız mod keki daha nemli yapabilir. Ankastre fırında kek pişirmek pratik ve lezzetli olabilir. Fırını önceden ısıtın, kek kalıbına döküp 30-40 dakika pişirin ve soğuduktan sonra servis edin.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Bir kek pişirilmeden önce fırın tercihi çok önemlidir. Farklı fırın türlerinde kekin pişme süresi kadar lezzeti de tamamen değişir. Elektrikli fırınlar çoğu zaman daha sabit bir ısı sağlarken fanlı fırınlar ise sıcak havayı fırın içerisinde eşit bir şekilde dağıtır.

KEK FANLI FIRINDA MI PİŞER?


Kek pişirirken fansız ya da fanlı fırın tercihi kekin türüne değişmelidir. Fanlı fırınların sıcak havayı eşit bir şekilde dağıtması kekin her yanının aynı anda pişmesine yardımcı olur. Yinede fanlı moda pişirilen kekler bazı durumlarda daha kuru olabilir.

Bu sebeple daha yumuşak bir kek elde etmek için fansız mod tercih edilebilir. Fansız modda kekin pişirme işlemi süre almasına rağmen sıcaklık her bir yana dağılır. Bu gibi bir durumda kekin içi daha nemli kalır.

Ankastre fırınlarda hem fanlı hem de fansız mod vardır. Bu nedenle de hem tarif hem kişisel tercih tercihler neticesinde en uygun modu seçmek gerekir. Klasik kek tariflerinde fansız mod seçildiği görülürken daha hızlı pişirme işlemi isteniyorsa fanlı mod kullanılmalıdır.

ANKASTRE FIRINDA KEK NASIL PİŞİLİR?


Ankastre fırında kek pişirmek hem pratik hem de lezzetlidir.

🧁 Fırını 180°C'ye ayarlayarak önceden ısıtın. Bu işlem kekin eşit bir şekilde pişmesini sağlar.

🧁 Hamurunu hazırlayarak un, şeker, yumurta, yağ ve kabartma tozu gibi temel malzemeleri iyice karıştırın.

🧁 Kek kalıbınızı yağlayarak hamuru kalıba dökün.

🧁 Kek kalıbını önceden ısıtılmış fırına yerleştirin.

🧁 Kekinizi yaklaşık 30-40 dakika kadar pişirin. Kekin bu sürede pişip pişmediğini kontrol etmek adına bir kürdan kullanmak mümkündür. Kürdan temizse kek pişmiştir.

🧁 Kekinizi fırından çıkararak kalıpta 10-15 dakika kadar soğumaya bırakın. Daha sonrasında da kalıptan çıkararak tamamen soğumasını bekleyin.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *