06 Haziran 2025
İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Kek pişirme sırasında kendiliğinden 3 farklı katmana bölünüyor!

Kek pişirme sırasında kendiliğinden 3 farklı katmana bölünüyor!

Cheesecake, krem karamel ve kekin muhteşem uyumunu tek bir tatlıda buluşturan bu tarif, yapımı kolay ancak tadı büyüleyici bir seçenek sunuyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Sihirli Kek Tarifi

Kekin üstü klasik, ortası hafif pudingimsi, altı ise neredeyse krem karamel dokusunda. İsmi boşuna "sihirli kek" değil!

Tarifin Gözdesi

Fırından çıktığında katman katman ayrışan, hem göze hem damağa hitap eden bu tarif; misafir sofralarının da, akşam kahvesinin yanındaki tatlı krizlerinin de gözdesi olmaya aday.

Malzemeler

4 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrılacak)
3-4 damla limon suyu
1 yemek kaşığı su
1 paket vanilin
1 su bardağı toz şeker
125 gram tereyağı
1 su bardağı un
500 ml süt
Üzeri için: 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Tarif

1- Yumurta beyazlarını limon suyuyla birlikte kar gibi olana kadar mikserle çırpın.

2- Ayrı bir kapta yumurta sarıları, toz şeker, su ve vanilini çırpın.

3- Eritilmiş tereyağını ve ardından unu ekleyin.

4- Sütü ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.

5- Önceden çırptığınız yumurta beyazlarını yavaşça bu karışıma ekleyin.

6- Tel çırpıcıyla, köpükleri söndürmeden aynı yönde karıştırın.

7- Kare bir borcamı yağlayın ya da yağlı kağıt serin, karışımı içine dökün.

8- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin.

9- Fırından çıkan keki en az 2 saat soğumaya bırakın, ardından dilimleyin. Üzerine pudra şekeri serpip servis edin.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *