Rize Haber meritbet
24 Kasım 2025
İstanbul
Parçalı bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Kıbrıs Tatlısı Yapımı: Ceviz ve Kekin Buluşmasıyla Eşsiz Bir Lezzet Sizleri Bekliyor!

Kıbrıs Tatlısı Yapımı: Ceviz ve Kekin Buluşmasıyla Eşsiz Bir Lezzet Sizleri Bekliyor!

Kıbrıs mutfağının sevilen tatlılarından biri olan Kıbrıs Tatlısı, hafif dokusu ve üç katmanlı yapısı ile herkesi etkisi altına alıyor. İçinde ceviz ve irmik bulunan keki, muhallebi ile harmanlanmış kreması ve şerbetle buluştuğunda eşsiz bir lezzet ortaya çıkıyor. Kolayca hazırlanabilen bu tatlı, çay saatlerinizi veya özel davetlerinizi şenlendirmeye aday!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Lezzetli Kıbrıs Tatlısı Tarifi

Kıbrıs Tatlısı, diğer şerbetli tatlılardan farklı olarak daha hafif bir dokuya sahip olan kekiyle dikkat çeker.

Şerbetin Hazırlanışı

Malzemeler:

2 su bardağı su

1,5 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya (veya birkaç damla limon suyu)

Su ve şekeri tencerede karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 10-15 dakika daha kaynatın. Kıvamı hafif sulu olmalıdır. Ocağın altını kapattıktan sonra vanilyayı ekleyin. Şerbeti soğumaya bırakın.

Kekin Hazırlanışı

Malzemeler:

3 adet yumurta

Yarım su bardağı toz şeker

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı galeta unu

1 su bardağı ceviz (iri çekilmiş)

1 su bardağı hindistan cevizi

1 paket kabartma tozu

Fırını 170°C'ye önceden ısıtın. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta galeta unu, ceviz, hindistan cevizi ve kabartma tozunu karıştırın. Kuru malzemeleri sıvı karışıma ekleyin ve spatula ile karıştırın. Hazırladığınız karışımı fırın tepsisine döküp pişirin. Fırından çıkan sıcak kekin üzerine soğuk şerbeti dökün.

Kremanın Hazırlanışı

Malzemeler:

1 litre süt

Yarım su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı nişasta

3 yemek kaşığı irmik

1 paket vanilya

1 kutu (200 ml) sıvı krema

Süt, şeker, nişasta ve irmiği karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alıp vanilyayı ekleyin. Ilıdıktan sonra içine sıvı kremayı ekleyip çırpın. Hazırlanan kremayı kekin üzerine yayın.

Servis ve Sunum

Tatlıyı oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin. Üzerine hindistan cevizi serpip dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *