Lezzetli Kıbrıs Tatlısı Tarifi
Kıbrıs Tatlısı, diğer şerbetli tatlılardan farklı olarak daha hafif bir dokuya sahip olan kekiyle dikkat çeker.
Şerbetin Hazırlanışı
Malzemeler:
2 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya (veya birkaç damla limon suyu)
Su ve şekeri tencerede karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 10-15 dakika daha kaynatın. Kıvamı hafif sulu olmalıdır. Ocağın altını kapattıktan sonra vanilyayı ekleyin. Şerbeti soğumaya bırakın.
Kekin Hazırlanışı
Malzemeler:
3 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı ceviz (iri çekilmiş)
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
Fırını 170°C'ye önceden ısıtın. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta galeta unu, ceviz, hindistan cevizi ve kabartma tozunu karıştırın. Kuru malzemeleri sıvı karışıma ekleyin ve spatula ile karıştırın. Hazırladığınız karışımı fırın tepsisine döküp pişirin. Fırından çıkan sıcak kekin üzerine soğuk şerbeti dökün.
Kremanın Hazırlanışı
Malzemeler:
1 litre süt
Yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 kutu (200 ml) sıvı krema
Süt, şeker, nişasta ve irmiği karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alıp vanilyayı ekleyin. Ilıdıktan sonra içine sıvı kremayı ekleyip çırpın. Hazırlanan kremayı kekin üzerine yayın.
Servis ve Sunum
Tatlıyı oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin. Üzerine hindistan cevizi serpip dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun!