deneme bonusu veren siteler balmoral resort Artemisbet JOJOBET
30 Eylül 2025
İstanbul
Kısa süreli hafif yoğunluklu yağmur
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Misafirlerinizi Etkileyen Kıymalı Rulo Patates Tarifi Hakkında Pratik Bilgiler

Misafirlerinizi Etkileyen Kıymalı Rulo Patates Tarifi Hakkında Pratik Bilgiler

Akşam yemeğinde farklı lezzetler arayanlar için enfes rulo patates tarifi...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Misafirlerinize Şık Bir Sunum: Kıymalı Rulo Patates Tarifi

Kıymalı rulo patates, sofralarınıza şıklık katacak, lezzetiyle herkesi mest edecek bir ana yemek alternatifi sunuyor.

Malzemeler

Patates Püresi için: 5-6 adet büyük boy patates, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı süt, 1 adet yumurta, Tuz, karabiber.

Kıymalı İç Harç için: 300 g kıyma, 1 adet soğan (yemeklik doğranmış), 1 adet kırmızı biber (isteğe bağlı), 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı salça, Tuz, karabiber, pul biber.

Üzeri için: 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri.

Hazırlanışı

Patatesleri haşlayıp ezdikten sonra tereyağı, süt, tuz ve karabiber ekleyerek pürüzsüz bir püre elde edin.

Patates karışımı ılıyınca içine kırılmış yumurtayı ekleyip iyice karıştırın.

Bir tavada sıvı yağı kızdırıp doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.

Kavrulan soğanın üzerine kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin.

Ardından salça, tuz, baharatlar ve isteğe bağlı olarak doğranmış biberi ekleyip pişirmeye devam edin.

Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve patates püresini düzgünce yayarak dikdörtgen bir form oluşturun.

Üzerine kıymalı harcı eşit şekilde yaydıktan sonra patatesi dikkatlice rulo haline getirin ve kenarlarını kapatın.

Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20-25 dakika pişirdikten sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpip tekrar fırına verin.

Kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirin ve sıcak servis yapın.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *