27 Mayıs 2025
İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Kokusu yetiyor, lezzeti büyülüyor! İşte evde deneyenin vazgeçemediği tel tel çikolatalı açma tarifi

Kokusu yetiyor, lezzeti büyülüyor! İşte evde deneyenin vazgeçemediği tel tel çikolatalı açma tarifi

Kahvaltı sofralarına yeni bir soluk getiren çikolatalı tel tel açma, yumuşacık dokusu ve damakta iz bırakan lezzetiyle hem göze hem damağa hitap ediyor. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz, pastaneleri kıskandıracak o nefis tarif!

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Çikolatalı Tel Tel Açma Tarifi

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi haline gelen çikolatalı tel tel açma, lezzetiyle herkesi büyülüyor. En popüler tatlar arasında yerini alan bu tarif, göz dolduran görüntüsüyle de beğeni topluyor.

Malzemeler

  • 2,5 su bardağı ılık süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya (instant maya)
  • 2 adet yumurta beyazı (sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 8 su bardağı un
  • İçi için:
  • 1/2 kavanoz sürülebilir çikolata
  • Üzeri için:
  • 2 adet yumurta sarısı (ayrılmış olan)
  • 1/2 su bardağı ufalanmış fındık içi

Yapılışı

  • İlk olarak derin bir kabın içerisinde ılık süt, kuru maya ve toz şekeri karıştırın. Maya aktive olması için 10 dakika bekleyin.
  • Sıvı yağı karışıma ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Yumurta beyazlarını ekleyip çırpın.
  • Son olarak un ve tuzu ekleyerek hamuru yoğurun.
  • Yoğurduğunuz hamuru nemli bir bezle örtüp 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamurdan bezeler ayırıp açın ve içlerine çikolata sürün.
  • Ruloları kesip şekillendirerek tepsiye dizin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp fındık içi serpin.
  • Tepside 10 dakika kadar mayalanmaya bıraktıktan sonra, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
  • Afiyet olsun!
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *