01 Mayıs 2025
İstanbul
Parçalı az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Komşuları Şaşırtacak Tarif! Sadece 30 Dakikada Hazırlanan Basit ve Benzersiz Lezzet!

Komşuları Şaşırtacak Tarif! Sadece 30 Dakikada Hazırlanan Basit ve Benzersiz Lezzet!

Fırınla uğraşmadan hazırlanan tavada pişirilen yufkasız börek, pratikliği ve lezzetiyle güne keyifli bir başlangıç yapmanızı sağlıyor. Sadece 30 dakikada hazırlanan bu tarif, kahvaltı sofralarının favorisi olmaya aday! Hem kolay yapılışı hem de nefis tadıyla beğeni kazanacak bir lezzet.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Yufkasız Tava Böreği Tarifi

Sabah aceleyle hazırlanması gereken kahvaltılar ya da çay saatine son anda gelen misafirler için kurtarıcı bir tarif arıyorsanız, yufkasız tava böreği tam size göre. İçinde yufka olmamasına rağmen kıvamı ve lezzetiyle klasik börekleri aratmayan bu tarif; dışı çıtır, içi yumuşacık bir lezzet sunuyor. Üstelik fırın gerektirmeden, sadece ocakta hazırlanıyor.

Malzemeler

2 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir (veya lor peyniri)
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
Yarım paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı çörek otu (isteğe bağlı susam da olabilir)
Yarım yemek kaşığı tereyağı (tavayı yağlamak için)

Nasıl Yapılır?

Patateslerin ve soğanın kabuklarını soyun, rendeleyerek geniş bir karıştırma kabına alın.

Üzerine yumurtaları kırın ve peyniri ilave edin.

Un, kabartma tozu ve suyu ekleyip karıştırmaya başlayın.

Son olarak baharatları ve çörek otunu da ilave ederek karışımı homojen bir kıvama getirin.

Geniş bir tavayı orta ateşte ısıtın.

Tereyağını tavaya alıp tabanını iyice yağlayın.

Hazırladığınız harcı tavaya dökün ve bir spatula yardımıyla düzgünce yayın.Üzerine arzuya göre ekstra çörek otu ya da susam serpin.

Tavanın kapağını kapatın ve çok kısık ateşte yaklaşık 12-15 dakika pişirin.

Altı kızardığında geniş bir tabakla ters çevirin.

Tavayı tekrar çok hafif yağlayıp böreğin diğer tarafını da tavaya yerleştirin.

Yaklaşık 10-12 dakika daha pişirin.

Altı da kızarınca böreğiniz servise hazır.

Sıcak olarak, yanında çay, domates, salatalık ve zeytinle birlikte sunabilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *