25 Haziran 2025
İstanbul
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Kornişon Turşu Nasıl Yapılır? Tam Kıvamında Kornişon Turşu Tarifi!..

Kornişon Turşu Nasıl Yapılır? Tam Kıvamında Kornişon Turşu Tarifi!..

Salatalık turşusu yemeklerin yanına en çok yakışan tatlardan biridir. Aslında salatalık turşusunu evde kolayca yapabilirsiniz.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Kornişon kabuğunun üzeri pürtüklü, lezzetli bir tür turşuluk hıyar demektir.

Minicik kornişon salatalıklarla kurulan turşunun lezzeti hiçbir şeyde yoktur.

Sonbahar mevsiminde lezzetli salatalıklardan kurulan turşu kışın sofralarda yerini alıyor. Makarna salatası, Rus salatası gibi salatalara da çok yakışan kornişon turşusunu siz de evinizde kolayca yapabilirsiniz.

Türk mutfağımızın en çok sevilen ve tüketilen besinlerinden biri olan kornişon turşusunun yapımını ve püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz.

Avrupa’dan bütün dünya mutfaklarına yayılan turşu neyle yapılırsa yapılsın çok lezzetli ancak minicik kornişon salatalıklarla yapılan turşu özellikle benzersiz bir tada sahip.

Tek başına bile keyifle kıtırdatabileceğiniz nefis kornişon salatalık özellikle kurubaklagil yemeklerinin yanında muhteşem uyumu yakalıyor.

KORNİŞON TURŞU TARİFİ: MALZEMELER 1 kilogram kornişon salatalık 1 litre su 2,5 yemek kaşığı kaya tuzu Yarım su bardağı sirke 1 tatlı kaşığı limon tuzu 5 diş sarımsak Yarım demet dereotu 10-15 adet nohut 1 adet defne yaprağı YAPILIŞI Turşu suyunu kaynatıp oda sıcaklığına gelmesi için bir kenarda bekletin.

Salatalıkları yıkayıp bir süzgece alarak sularını süzün.

Kavanozunuzu kaynar suda 1-2 dakika kaynatın ve ağzı açık halde kurutun.

Salatalıkların birkaç yerinde bıçak yardımıyla minik delikler açın.

Ilınan suyun içine kaya tuzu, limon tuzu ve sirkeyi ilave edin ve erimesini sağlayın.

Dereotlarını ayıklayıp yıkayın ve kuruladıktan sonra kavanozun dibine yerleştirin. Üzerine salatalıkları yerleştirin.

Soyduğunuz sarımsakları ve nohutları da kavanoza ekleyip tuzlu suyu azar azar kavanoza ekleyin.

En üste defne yaprağını da koyup kavanozun üzerini yeniden dereotuyla kapatın.

Kapağı hafif aralık kalacak şekilde 1 saat beklettikten sonra kavanozun ağzını sıkıca kapatın. 2-3 saat kapağının üzerinde beklettiğiniz kavanozu direkt güneş ışığı görmeyen serin bir yere kaldırın.

Olgunlaşması için 15-20 gün burada dinlendirdiğiniz turşunuzu dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz.   

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *