Rize Haber meritbet
11 Aralık 2025
İstanbul
Parçalı bulutlu
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Lezzetin Doruklarına Ulaşın: Kolayca Yapabileceğiniz Kıtır Kıtır Şekerpare Tarifi!

Lezzetin Doruklarına Ulaşın: Kolayca Yapabileceğiniz Kıtır Kıtır Şekerpare Tarifi!

Bayramların ve özel günlerin vazgeçilmez tatlılarından biri olan şekerpare, misafir sofralarının gözdesi olmaya devam ediyor. Yumuşacık hamuru ve şerbetiyle her lokmada lezzet patlaması yaşatan bu tatlı, kolayca hazırlanabilir ve çay saatleriniz için mükemmel bir seçenektir. Şekerpare, klasik ve unutulmaz lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakmaya devam ediyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Şekerpare Tarifi

Şerbetli tatlıların en zarif ve pratik üyelerinden biri olan Şekerpare, doğru kıvamda hazırlanan hamuru sayesinde ağızda dağılan bir lezzete sahiptir.

Malzemeler

Şerbeti İçin: - 3 su bardağı toz şeker - 3 su bardağı su - Yarım adet limon suyu

Hamuru İçin: - 250 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış) - 1 adet yumurta (bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak) - Yarım su bardağı irmik - Yarım su bardağı pudra şekeri - 1 paket kabartma tozu - 1 paket vanilya - Yaklaşık 3 su bardağı un

Üzeri İçin: - Ayrılan yumurta sarısı - Bir miktar fındık veya badem (bütün)

Şerbetin Hazırlanması

Kaynatma: Tencereye su ve şeker ekleyip karıştırarak eritin ve kaynamaya bırakın.

Hamurun Hazırlanması

Islak Malzemeler: Oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta sarısı, irmik ve pudra şekerini karıştırın.

Kuru Malzemeler: Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin, ardından unu yavaşça ilave ederek yoğurun.

Şekil Verme ve Pişirme

Hamurdan parçalar kopararak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin, üzerlerine yumurta sarısı sürün ve fındık veya badem yerleştirin. Fırında pişirin.

Şerbetleme ve Dinlendirme

Fırından çıkan sıcak şekerparelere soğumuş şerbeti gezdirin ve oda sıcaklığında dinlendirerek şerbeti çekmelerini sağlayın.

Tatlıyı en az 2-3 saat dinlendirdikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz. Şekerpare tarifiniz hazır, şimdiden afiyet olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *