Revani Tatlısı Tarifi
Türk mutfağının en sevilen şerbetli tatlılarından biri olan revani, yumuşacık dokusu ve hafif lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor.
Osmanlı Saray Mutfağından Günümüze
Osmanlı saray mutfağından günümüze uzanan bu eşsiz tatlı, özellikle bayramlarda, davet sofralarında ve akşam yemeklerinin ardından en çok tercih edilen ikramlardan biri. Üstelik hazırlanışı kolay, malzemeleri ise her evde bulunabilecek türden. İşte damakları mest edecek, misafirlerinizi hayran bırakacak revani tarifi…
Malzemeler
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağından biraz eksik süt
1,5 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Şerbeti için;
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Yapılışı
İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu küçük bir tencereye alarak orta ateşte kaynatın.
Şerbetin Hazırlanışı
Kaynamaya başladıktan sonra şerbete limon suyu ilave ederek kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar daha kaynatıp ocağı kapatın. Şerbeti bir kenara alarak soğumaya bırakın.
Kekin Hazırlanışı
Uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak bol bol çırpın, karışım beyazlayıp köpük köpük olduğunda diğer malzemeleri de ilave ederek kek hamurunu güzelce çırpın.
Fırında Pişirme
Hamuru yağlanmış büyük boy borcama dökün. Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 35 dakika pişirin.
Şerbetin Tatlıya Eklenmesi
Fırından aldığımız tatlımız sıcakken soğumuş şerbeti üzerine dökün. Tatlının şerbetini çekmesi için en az 2-3 saat dinlenmeye bırakın.
Servis
Dinlenen tatlımızı dilimleyip, üzerine isteğe göre Hindistan cevizi ya da Antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!