02 Ekim 2025
İstanbul
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Lezzetli Revani Tarifi ve Püf Noktaları! Yumuşacık Revani Nasıl Yapılır?

Lezzetli Revani Tarifi ve Püf Noktaları! Yumuşacık Revani Nasıl Yapılır?

Türk mutfağının sevilen tatlılarından biri olan revani, hafif dokusu ve lezzeti ile herkesin favorisi olmaya devam ediyor. İşte kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu enfes tatlı için gerekli malzemeler ve önemli püf noktaları sizlerle paylaşılıyor. Yumuşacık revani tarifi ile sofralarınıza lezzet katacaksınız.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Revani Tatlısı Tarifi

Türk mutfağının en sevilen şerbetli tatlılarından biri olan revani, yumuşacık dokusu ve hafif lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor.

Osmanlı Saray Mutfağından Günümüze

Osmanlı saray mutfağından günümüze uzanan bu eşsiz tatlı, özellikle bayramlarda, davet sofralarında ve akşam yemeklerinin ardından en çok tercih edilen ikramlardan biri. Üstelik hazırlanışı kolay, malzemeleri ise her evde bulunabilecek türden. İşte damakları mest edecek, misafirlerinizi hayran bırakacak revani tarifi…

Malzemeler

3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağından biraz eksik süt
1,5 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Şerbeti için;
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
3-4 damla limon suyu

Yapılışı

İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu küçük bir tencereye alarak orta ateşte kaynatın.

Şerbetin Hazırlanışı

Kaynamaya başladıktan sonra şerbete limon suyu ilave ederek kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar daha kaynatıp ocağı kapatın. Şerbeti bir kenara alarak soğumaya bırakın.

Kekin Hazırlanışı

Uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak bol bol çırpın, karışım beyazlayıp köpük köpük olduğunda diğer malzemeleri de ilave ederek kek hamurunu güzelce çırpın.

Fırında Pişirme

Hamuru yağlanmış büyük boy borcama dökün. Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 35 dakika pişirin.

Şerbetin Tatlıya Eklenmesi

Fırından aldığımız tatlımız sıcakken soğumuş şerbeti üzerine dökün. Tatlının şerbetini çekmesi için en az 2-3 saat dinlenmeye bırakın.

Servis

Dinlenen tatlımızı dilimleyip, üzerine isteğe göre Hindistan cevizi ya da Antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *