Lokanta Usulü Kırmızı Lahana Turşusu Nasıl Yapılır?
Kebapçıların ve lokantaların yanında ikram edilen o canlı renkli, kütür kütür lahana salatalarının tadı hep bir başkadır.
Malzemeler
1 adet orta boy kırmızı lahana 1 yemek kaşığı kaya tuzu 2 su bardağı su 1 su bardağı üzüm sirkesi 1 çay kaşığı limon tuzu
Yapılışı
Kırmızı lahana turşusu için lahanayı ince ince doğrayın ve kaya tuzunu ekleyip ovun.
Lahanalar yumuşayıp suyunu salana kadar bekletin. Ardından su, sirke ve limon tuzunu karıştırın.
Doğradığınız lahanaları kavanozlara yerleştirin ve suyunu ekleyin.
Sirkeli suyu kavanozların üzerine dökerek kavanozları kapatın ve buzdolabında 2-3 gün bekletin.
3 gün sonra turşunuz hazır olacak, afiyet olsun!