18 Mayıs 2025
İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Lokum gibi limonlu şekerpare tarifi! Püf noktası şerbetinin soğuk olması

Lokum gibi limonlu şekerpare tarifi! Püf noktası şerbetinin soğuk olması

Tatlı krizlerinize hem ferahlatıcı hem de lokum gibi tatlı bir çözüm arıyorsanız doğru yerdesiniz! C vitamini lideri limonun başrolde olduğu, klasik şekerpareye sıra dışı bir yorum katan bu tarif hem damağınızı hem de bağışıklığınızı şımartacak. Üstelik limonun ekşi-ferah aromasıyla buluşan kıyır kıyır hamur, hafifliğiyle yaz sofralarının da yıldızı olmaya aday. Ama bu tarifin altın kuralı şerbet mutlaka soğuk, tatlının ise sıcak olması. Peki limonlu şekerpare nasıl yapılır? Limonlu şekerparenin püf noktaları neler? İşte lokum gibi limonlu şekerpare tarifi…

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Klasik şerbetli tatlılara yepyeni bir soluk getiren limonlu şekerpare tarifi, limonun ferahlatıcı gücüyle sofranıza güneş gibi doğacak.

C vitamini lideri limonlu şekerpare tarifinin her lokmasında hem lezzet hem de sağlık var. İrmikli hamurun limonla buluştuğu, altın renginde nar gibi kızaran bu şekerpareler, özellikle yaz aylarında ağır tatlılardan sıkılanlar için birebir.

Ama unutmayın, tüm farkı yaratan o küçük ama hayati püf noktada gizli.

Limonlu şekerpare tarifinde şerbetin mutlaka soğuk, tatlının ise sıcak olması gerekiyor.

Peki limonlu şekerpare nasıl yapılır" Limonlu şekerparenin püf noktaları neler" İşte lokum gibi limonlu şekerpare tarifi...Şerbetin soğuk, tatlının sıcak olması en iyi sonucu verir.

Limon kabuğu rendesini sadece sarı kısmından rendeleyin, acılık olmaması için beyaz kısımlarını rendelemeyin.

Hamurun kıvamını un miktarı belirler; unu kontrollü ekleyin.

Daha yoğun limon aroması için şerbetin içine limon kabuğu da ekleyebilirsiniz.125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı pudra şekeri2 yemek kaşığı irmik1 adet yumurta1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi1 yemek kaşığı limon suyu1 paket vanilin1 çay kaşığı kabartma tozu2 – 2,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)2,5 su bardağı toz şeker3 su bardağı su2 – 3 dilim limon1 yemek kaşığı limon suyuBütün fındık ya da badem (isteğe bağlı) İlk olarak şerbeti hazırlayarak soğumaya bırakın.

Bir tencereye su ve şekeri alın, karıştırarak kaynamaya bırakın.

Kaynamaya başladıktan sonra limon dilimleri ve limon suyunu ekleyin. 10 dakika kadar kaynatıp ocaktan alın, soğumaya bırakın.

Derin bir yoğurma kabına tereyağını, sıvı yağı, pudra şekerini ve yumurtayı alın.

Güzelce karıştırın.

Ardından irmik, limon kabuğu rendesi, limon suyu, vanilin ve kabartma tozunu ekleyin.

Unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun.

Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.

Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerine fındık ya da badem yerleştirin (isteğe bağlı). Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine soğumuş limonlu şerbeti gezdirin. Şerbetin çekmesi için en az 2-3 saat bekletin.

Dinlendikçe lezzeti artar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *