Klasik şerbetli tatlılara yepyeni bir soluk getiren limonlu şekerpare tarifi, limonun ferahlatıcı gücüyle sofranıza güneş gibi doğacak.
C vitamini lideri limonlu şekerpare tarifinin her lokmasında hem lezzet hem de sağlık var. İrmikli hamurun limonla buluştuğu, altın renginde nar gibi kızaran bu şekerpareler, özellikle yaz aylarında ağır tatlılardan sıkılanlar için birebir.
Ama unutmayın, tüm farkı yaratan o küçük ama hayati püf noktada gizli.
Limonlu şekerpare tarifinde şerbetin mutlaka soğuk, tatlının ise sıcak olması gerekiyor.
Peki limonlu şekerpare nasıl yapılır" Limonlu şekerparenin püf noktaları neler" İşte lokum gibi limonlu şekerpare tarifi...Şerbetin soğuk, tatlının sıcak olması en iyi sonucu verir.
Limon kabuğu rendesini sadece sarı kısmından rendeleyin, acılık olmaması için beyaz kısımlarını rendelemeyin.
Hamurun kıvamını un miktarı belirler; unu kontrollü ekleyin.
Daha yoğun limon aroması için şerbetin içine limon kabuğu da ekleyebilirsiniz.125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı pudra şekeri2 yemek kaşığı irmik1 adet yumurta1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi1 yemek kaşığı limon suyu1 paket vanilin1 çay kaşığı kabartma tozu2 – 2,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)2,5 su bardağı toz şeker3 su bardağı su2 – 3 dilim limon1 yemek kaşığı limon suyuBütün fındık ya da badem (isteğe bağlı) İlk olarak şerbeti hazırlayarak soğumaya bırakın.
Bir tencereye su ve şekeri alın, karıştırarak kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başladıktan sonra limon dilimleri ve limon suyunu ekleyin. 10 dakika kadar kaynatıp ocaktan alın, soğumaya bırakın.
Derin bir yoğurma kabına tereyağını, sıvı yağı, pudra şekerini ve yumurtayı alın.
Güzelce karıştırın.
Ardından irmik, limon kabuğu rendesi, limon suyu, vanilin ve kabartma tozunu ekleyin.
Unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.
Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerine fındık ya da badem yerleştirin (isteğe bağlı). Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine soğumuş limonlu şerbeti gezdirin. Şerbetin çekmesi için en az 2-3 saat bekletin.
Dinlendikçe lezzeti artar.