Market raflarındaki hazır cipsler, yüksek yağ oranları ve katkı maddeleri nedeniyle çoğu zaman içimizi rahat ettirmiyor.
Ancak evde yapılan makarna cipsi, hem içerik kontrolü sağlayarak gönül rahatlığıyla tüketmemizi sağlıyor hem de oldukça ekonomik. Özellikle artan makarnaları değerlendirmek isteyenler için de birebir.
MALZEMELER1/2 paket makarna1 yemek kaşığı un1/2 çay bardağı eski kaşar peyniri (rendelenmiş)1 çay kaşığı toz kırmızı biber1 çay kaşığı kekik1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı tuzYAPILIŞIMakarnayı geniş bir tencerede, tuz eklediğiniz kaynar suyla birlikte 5-6 dakika haşlayın.
Ardından süzerek geniş bir karıştırma kabına alın.Üzerine unu, baharatları ve rendelenmiş eski kaşar peynirini ekleyin.
Bir kaşıkla iyice karıştırarak harmanlayın.
Kızgın yağa atarak hafif renk alana dek kızartın.
Ardından kağıt havlu serdiğiniz bir tepsiye alın ve soğumaya bırakın. Üzerine daha fazla peynir rendeleyerek servis edin.
Afiyet olsun!