09 Ekim 2025
İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Mayalama süresi tarih oluyor! Yepyeni bir poğaça tarifi mutfakta devrim yaratıyor!

Mayalama süresi tarih oluyor! Yepyeni bir poğaça tarifi mutfakta devrim yaratıyor!

Evde poğaça yapmanın en büyük handikapı olan mayalama süreci ve pişince hızla bayatlaması sorunları, yepyeni bir tarifle tarihe karışıyor. Usta şeflerin ve ev hanımlarının sırrı olan kabartma tozu bazlı bu poğaça formülü, hem zaman kazandırıyor hem de günlerce taze kalma garantisi sunuyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Evde Mayasız Poğaça Yapmanın Yeni Yolu!

Artık evde poğaça yapmanın zorlukları tarih oluyor! Uzun mayalama süreleri ve bayatlamaya yatkın olmalarıyla bilinen poğaçalar, kabartma tozu, yoğurt ve sirkenin mucizevi karışımı ile hazırlanan yeni bir tarifle baştan yazılıyor.

Malzemeler ve Hazırlanışı

Mutfağınızda bulunan sıradan malzemelerle hazırlayabileceğiniz bu tarif için ihtiyacınız olanlar: 3 paket kabartma tozu, 2 su bardağı yoğurt, 1 adet yumurta beyazı, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı sirke, 1 çay kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz ve 5 su bardağı un. İç malzemesi için ise 300 gram beyaz peynir kullanılıyor.

Hamurun Hazırlanışı

Bir yoğurma kabında yağ, yoğurt ve yumurta beyazını karıştırın. Ardından kabartma tozları, tuz, şeker ve sirkeyi ekleyip tekrar karıştırın. Unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Poğaçaların Şekillendirilmesi ve Pişirilmesi

Hamurdan küçük parçalar kopartıp yuvarlayın ve yassılaştırın. Ortalarına beyaz peynir koyarak kenarlarını kapatın ve yuvarlayarak şekil verin. Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Sonuç

Fırından çıkan mayasız poğaçalarınızın mis gibi kokusuyla afiyetle yiyebilirsiniz. Artık poğaça yapmak eskisinden çok daha kolay ve hızlı!

AFİYET OLSUN…

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *