Evde Mayasız Poğaça Yapmanın Yeni Yolu!
Artık evde poğaça yapmanın zorlukları tarih oluyor! Uzun mayalama süreleri ve bayatlamaya yatkın olmalarıyla bilinen poğaçalar, kabartma tozu, yoğurt ve sirkenin mucizevi karışımı ile hazırlanan yeni bir tarifle baştan yazılıyor.
Malzemeler ve Hazırlanışı
Mutfağınızda bulunan sıradan malzemelerle hazırlayabileceğiniz bu tarif için ihtiyacınız olanlar: 3 paket kabartma tozu, 2 su bardağı yoğurt, 1 adet yumurta beyazı, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı sirke, 1 çay kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz ve 5 su bardağı un. İç malzemesi için ise 300 gram beyaz peynir kullanılıyor.
Hamurun Hazırlanışı
Bir yoğurma kabında yağ, yoğurt ve yumurta beyazını karıştırın. Ardından kabartma tozları, tuz, şeker ve sirkeyi ekleyip tekrar karıştırın. Unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Poğaçaların Şekillendirilmesi ve Pişirilmesi
Hamurdan küçük parçalar kopartıp yuvarlayın ve yassılaştırın. Ortalarına beyaz peynir koyarak kenarlarını kapatın ve yuvarlayarak şekil verin. Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Sonuç
Fırından çıkan mayasız poğaçalarınızın mis gibi kokusuyla afiyetle yiyebilirsiniz. Artık poğaça yapmak eskisinden çok daha kolay ve hızlı!
AFİYET OLSUN…