Rize Haber meritbet
26 Kasım 2025
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Mersin'de Kerebiç Tatlısı: Lezzet Şöleni Tarifi

Mersin'de Kerebiç Tatlısı: Lezzet Şöleni Tarifi

Mersin’in gurur kaynağı kerebiç tatlısı lezzetiyle büyülüyor. Pratik tarifle hazırlanan bu eşsiz tatlıyı deneyerek sevdiklerinize lezzetli bir sürpriz yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Mersin’in Gurur Kaynağı: Kerebiç Tatlısı

Mersin, Akdeniz Bölgesi'nin incisi ve birbirinden lezzetli tatlılarıyla ünlü bir şehir. Bu şehrin en özel lezzetlerinden biri olan kerebiç tatlısı, kendine has tadıyla herkesi büyülemeye devam ediyor.

Kerebiç Tatlısı Tarifi

Kerebiç tatlısı, Mersin mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. İşte, kendi evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz kerebiç tatlısı tarifi:

Malzemeler

Hamuru için:

150 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı irmik
Aldığı kadar un

Kreması için:

3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 kök çöven otu
4 su bardağı su

İç malzemeleri:

250 gram ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı

Öncelikle çöven otunu bir gece öncesinden 4 su bardağı suyla ıslatın. Sabah, ocağa alıp yaklaşık 2 saat kaynatın. Su azaldıkça eklemek mümkün.

Kaynayan çövenleri ocaktan alıp keserek ezin.

Ayrı bir tencerede şeker ve suyu kaynatıp şerbet hazırlayın.

Soğuyan çövenleri mikserle çırpın. Köpürmeye başlayınca yavaşça şerbeti ekleyip çırpmaya devam edin.

Yaklaşık 1 saat boyunca çırpın ve ardından dolaba koyun.

Margarin, sıvı yağ ve pudra şekerini bir kasede krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın.

Hamur için diğer malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamuru bir süre dolapta dinlendirin. Bu sırada cevizleri robottan geçirin.

Hamuru açarak iç malzeme olan cevizle doldurun ve kapatın.

180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra köpükle birlikte servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Kerebiç tatlısı, özel tarifi ve eşsiz lezzetiyle sevdiklerinize unutulmaz bir tatlı deneyimi yaşatabilir. Mersin'in en özel lezzetlerinden biri olan kerebiç tatlısını mutlaka denemelisiniz!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *