08 Ekim 2025
İstanbul
Kısa süreli hafif yoğunluklu yağmur
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Mersine Gitmeye Gerek Kalmadan Evde En Lezzetli Tantuniyi Nasıl Yapabilirsiniz? Ustaları Bile Kıskandıran Püf Noktaları!

Mersine Gitmeye Gerek Kalmadan Evde En Lezzetli Tantuniyi Nasıl Yapabilirsiniz? Ustaları Bile Kıskandıran Püf Noktaları!

Mersin mutfağının vazgeçilmezi olan Tantuni, incecik doğranmış etin özel baharatlı yağda hızla kavrulması ve yumuşacık Lavaş/ekmek ile buluşmasıyla hazırlanan, pratik ve doyurucu bir sokak lezzetidir. Evde yapımı sandığınızdan çok daha kolay!

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Tantuni: Sokak Lezzetlerinin En Sevileni

Tantuni, Türk mutfağının en sevilen sokak lezzetlerinden biri olarak öne çıkıyor. Orijinali sığır etinden yapılsa da, evde dana antrikot, kontrafile veya dana biftek gibi sinirsiz etlerle de lezzetli bir şekilde hazırlanabiliyor.

Tantuni'nin Püf Noktaları

Tantuni yaparken etin çok ince doğranması ve az su ile bolca pamuk yağı veya bitkisel yağ kullanılması gerekiyor. Demir sacda sürekli karıştırılarak pişirilen tantuni, pul biberle buluştuğunda eşsiz bir lezzet ortaya çıkıyor.

Malzemeler ve Hazırlık

Tantuni için gerekli malzemeler arasında dana kontrafile veya biftek, sıvı yağ, pul biber, kimyon, tuz ve sıcak su bulunuyor. Garnitürler için ise lavaş veya ince sandviç ekmeği, domates, maydanoz, kuru soğan, sumak ve limon kullanılıyor.

Etin ve Garnitürlerin Hazırlanışı

Eti sinirlerinden temizleyip ince şeritler halinde doğradıktan sonra haşlayın. Garnitürler için ise soğan salatası ve domatesli karışım hazırlayın.

Tantuni'nin Pişirilmesi

Geniş ve düz tabanlı bir tavada yağı kızdırıp pul biberle karıştırın. Haşlanmış etleri tavaya ekleyerek kavurun. Tuz ve kimyon ekleyerek etleri "patlatın". Haşlama suyundan bir kepçe alıp etin üzerine dökün.

Servis ve Sunum

Tantuniyi lavaşın içine yayıp sumaklı soğan salatası ve domatesli karışım ile servis yapın. Afiyet olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *