Rize Haber meritbet
07 Aralık 2025
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Mükemmel pirinç pilavı yapmanın sırrı! İşte ağızda tane tane dağılan pilavın formülü

Mükemmel pirinç pilavı yapmanın sırrı! İşte ağızda tane tane dağılan pilavın formülü

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan pirinç pilavının ustalık gerektiren tarifinde önemli püf noktalar bulunmaktadır. Pirincin lapa olmaması için usta aşçıların kullandığı bazı yöntemlerden faydalanarak bu lezzetli pilavı hazırlamak mümkündür. Bu yöntemler sayesinde pirinç pilavını mükemmel kıvamda ve lezzette sunabilirsiniz.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Pirinç pilavı yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunmaktadır. Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan pirinç pilavı, aslında göründüğü kadar kolay bir tarif değildir.

Sirkeli Suda Bekletmek

Pirinçleri pişirmeden önce sirkeli suda bekletmek, pilavın tanelerinin ayrı ayrı olmasını sağlar. Üzüm ya da elma sirkesi eklemek, pirinci yapışkan olmaktan kurtarır ve pilava beyaz bir görünüm verir.

Limonlu Suda Bekletmek

Pirinci limonlu suda bekletmek, pilavın yapışmasını engeller ve tanelerin daha belirgin olmasını sağlar. Ayrıca, pilava tazelik ve canlılık katar.

Tereyağı ile Kavurmak

Pirinci tereyağında kavurmak, pilavın tanelerini kaplar ve yapışmasını önler. Aynı zamanda, pilava doğal bir lezzet ve koku katmış olursunuz.

Doğal Et Suyu veya Kemik Suyu Kullanmak

Pirinci sade su yerine doğal et suyu veya kemik suyu ile pişirmek, pilavın lezzetini artırır ve tanelerin daha diri kalmasını sağlar. Bu sıvılar aynı zamanda pilavın fazla şişmesini engeller ve ideal bir kıvam oluşturur.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *