14 Haziran 2025
İstanbul
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Orijinal kruvasan tarifi: Gerçek kruvasan hamuru malzemeleri

Orijinal kruvasan tarifi: Gerçek kruvasan hamuru malzemeleri

Temel kruvasan hamuruna sahipseniz ister tatlı ister tuzlu kruvasanlar hazırlayabilirsiniz. Orijinal kruvasan malzemeleri ve yapılışını haberimizde bulabilirsiniz.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Kruvasan Nedir?

Kruvasan, Fransız tatlılarından biridir ve dünyanın pek çok yerinde yaygınlaşmıştır. Hem tatlı hem de kahvaltılık tuzlu tarifleriyle dikkat çeker.

Kruvasan Hamuru Tarifi

Orijinal kruvasan hamuru malzemeleri ve tarifi en çok araştırılan konular arasındadır. Temel kruvasan hamuru tarifi oldukça önemlidir.

Temel Kruvasan Hamuru Tarifi

Kruvasan hamuru için gerekli malzemeler: 250 gram un, yarım paket instant maya (5 gram), 50 gram toz şeker, bir çimdik tuz, yarım su bardağı ılık süt (120 ml), çeyrek su bardağı ılık su (50 ml), 25 gram eritilmiş tuzsuz tereyağı, 150 gram soğuk blok halinde tuzsuz tereyağı, 1 adet yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı süt.

Kruvasan Hamuru Yapılışı

Adım 1: Un, maya, şeker ve tuzu bir kabın içinde karıştırın. Ortasını açın ve sırasıyla ılık süt, ılık su ve eritilmiş tereyağını ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Adım 2: Hazırladığınız hamuru dikdörtgen biçiminde açıp streç filme sararak buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.

Adım 3: Hamuru iki yağlı kağıt arasında açın. Soğutulmuş tereyağını hamurun ortasına yerleştirin ve zarf şekli vererek katlayın. Hamuru açıp katlamayı tekrar ederek dinlendirin.

Adım 4: Hamuru tekrar açarak şeritler halinde kesin. Her bir şeridi rulo yaparak şekillendirin ve mayalanması için bekletin.

Adım 5: Yumurta sarısı ve süt karışımıyla kruvasanların üzerine sürüp fırında pişirin.

Adım 6: Kruvasanlar piştikten sonra istediğiniz malzemelerle doldurarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *