Ev Yapımı Patatesli Kaşarlı Bazlama Tarifi
Evde kolaylıkla hazırlayacağınız patatesli kaşarlı bazlama tarifi, kahvaltı sofralarınıza farklı bir lezzet katacak. Çay eşliğinde sıcacık tüketebileceğiniz bu tarif, pratik ve lezzetli bir seçenektir.
Malzemeler
Hamuru için: 4 su bardağı un 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 yemek kaşığı kuru maya 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı sıvı yağ
İç harcı için: 3 adet orta boy haşlanmış patates 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz, karabiber, pul biber
Pişirmek için: Tereyağı veya sıvı yağ
Yapılışı
İlk olarak ılık su, süt, maya ve şekeri karıştırın ve mayanın aktifleşmesi için 5 dakika bekleyin.
Sonra un, tuz ve sıvı yağı ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun ve üzerini kapatarak 1 saat mayalandırın.
Haşlanmış patatesleri ezerek tereyağı, baharatlar ve rendelenmiş kaşar peyniri ile harmanlayarak iç harcı hazırlayın.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparın ve her birini açarak ortalarına patatesli karışımdan koyarak kapatın.
Hafifçe bastırarak yuvarlak şekil verin ve ısıtılmış tavada her iki tarafı da kızarana kadar pişirin.
Son olarak, üzerine az miktarda tereyağı sürerek sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!