Rize Haber meritbet
01 Aralık 2025
İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Patates ve kaşarın eşsiz uyumunu taşıyan lezzetli bir tarif: Patatesli Kaşarlı Bazlama Yapımı!

Patates ve kaşarın eşsiz uyumunu taşıyan lezzetli bir tarif: Patatesli Kaşarlı Bazlama Yapımı!

Lezzetli bir atıştırmalık olan patatesli kaşarlı bazlama, yumuşacık hamurun içindeki patates ve kaşarın buluşmasıyla ortaya çıkan bir lezzet şölenidir. Bu enfes lezzeti hazırlamak için öncelikle hamur yoğrulur, iç harcı hazırlanır ve hamurun içine yerleştirilir. Daha sonra fırında pişirilerek sıcacık servise hazır hale getirilir. Patatesli kaşarlı bazlama, pratik ve doyurucu bir atıştırmalık olarak herkesin favorisi olmaya adaydır.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Ev Yapımı Patatesli Kaşarlı Bazlama Tarifi

Evde kolaylıkla hazırlayacağınız patatesli kaşarlı bazlama tarifi, kahvaltı sofralarınıza farklı bir lezzet katacak. Çay eşliğinde sıcacık tüketebileceğiniz bu tarif, pratik ve lezzetli bir seçenektir.

Malzemeler

Hamuru için: 4 su bardağı un 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 yemek kaşığı kuru maya 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı sıvı yağ

İç harcı için: 3 adet orta boy haşlanmış patates 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz, karabiber, pul biber

Pişirmek için: Tereyağı veya sıvı yağ

Yapılışı

İlk olarak ılık su, süt, maya ve şekeri karıştırın ve mayanın aktifleşmesi için 5 dakika bekleyin.

Sonra un, tuz ve sıvı yağı ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun ve üzerini kapatarak 1 saat mayalandırın.

Haşlanmış patatesleri ezerek tereyağı, baharatlar ve rendelenmiş kaşar peyniri ile harmanlayarak iç harcı hazırlayın.

Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparın ve her birini açarak ortalarına patatesli karışımdan koyarak kapatın.

Hafifçe bastırarak yuvarlak şekil verin ve ısıtılmış tavada her iki tarafı da kızarana kadar pişirin.

Son olarak, üzerine az miktarda tereyağı sürerek sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *