meritbet
27 Ekim 2025
İstanbul
Parçalı az bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri "Lezzetli Patatesli Mücver Tarifi: Pratik ve Doyurucu Akşam Yemeği Seçeneği!"

"Lezzetli Patatesli Mücver Tarifi: Pratik ve Doyurucu Akşam Yemeği Seçeneği!"

Klasik tariflerden sıkılanlar, patatesli mücver tarifine bayılacak. Dışı kıtır kıtır, içi yumuşacık kalan patatesli mücveri yapması da yemesi kadar zevkli. İşte enfes patatesli mücver tarifi…

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Patatesli Mücver Tarifi

Pratik ve doyurucu bir tarif olan patatesli mücver, sofralarınıza lezzetli bir yenilik getirecek. Kızartılarak hazırlanan bu tarif, akşam yemekleriniz için harika bir seçenek olacak.

Malzemeler

3 adet orta boy patates
1 adet havuç
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
2 dal taze soğan (isteğe bağlı)
1 diş ezilmiş sarımsak
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kızartmak için sıvı yağ

Tarif

Sebzelerinizi rendeleyin ve suyunu sıkarak çıkarın. Üzerine yumurta, un, ince kıyılmış maydanoz, sarımsak ve baharatları ekleyin. Karışım çok sulu kalırsa biraz daha un ekleyebilirsiniz. Hamurunuz ne çok katı ne de akışkan olacak.

Pişirme

Tavayı ısıtıp yağı ekleyin. Kaşık yardımıyla hamurdan alarak tavaya dökün, iki tarafını da altın sarısı rengine dönene kadar kızartın. Kızaran mücverleri kağıt havlu üzerine alın ve üzerine yoğurt dökerek sıcak ya da ılık servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *