08 Haziran 2025
İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır? Pırasa Yemeği Tarifleri

Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır? Pırasa Yemeği Tarifleri

Pırasa ile ne tür yemekler yapılır? Pırasa yemeği tarifi nedir? Pırasa yemeği nasıl yapılır? Hem lezzeti hem de faydalı bir besin olan pırasa ile sofralarınıza renk katabilirsiniz. Pırasa tarifi hakkında detaylara haberimizde yer verdik. İşte merak edilen

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Pırasa İle Ne Tür Yemekler Yapılır?

Etli Pırasa Yemeği.

Pırasalı Tava Böreği.

Unsuz Pırasa Böreği.

Pırasalı Mısır Unlu Kek.

Pırasalı Yumurta.

Fırında Kıymalı Pırasa.

Pirinçli Pırasa Yemeği.

Pırasa Köftesi Tavada Pırasa Böreği Pırasalı Mücver Pırasalı Kek Beşamel Soslu Tavuklu Pırasa Zeytinyağlı Pırasa Dolması Fırında Pırasa Dilimleri Portakallı Ve Zeytinyağlı Pırasa Pırasa Tava Pırasalı Tart Tarifi Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır? 5 dal pırasa sadece beyaz kısımları kullanılacak 2 adet havuç 1 yemek kaşığı domates salçası 5-6 yemek kaşığı domates sosu Yarım çay bardağı pirinç 2 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz Sıcak su Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır? Öncelikle pırasalar temizlenerek 1 cm uzunluğunda doğranır.

Pırasaları bol su ile yıkanarak suyu süzülür. 2 adet orta boy havuçlar ince ince halka şeklinde dilimlenir.

Tencereye sıvı yağ alınarak salça ilave edilir ve kavrulur.

Daha sonra rendelenmiş domates eklenerek çevrilir.

Ardından havuç eklenir ve 2-3 dk kavrulması sağlanır.

Suyu süzülen pırasalar ilave edildikten sonra karıştırılır.

Daha sonra tencerenin kapağı kapatılır.

Orta ateşte pırasalar suyunu salıp, suyunu çekene kadar pişirilmeye bırakılır.

Daha sonra yıkanmış pirinç ilave edilir.

Tuzu ayarlanır ve yemekle aynı hizaya gelecek kadar sıcak su ilave edilir.

Son olaraktan da tencerenin kapağı kapatılarak havuçlar ve pırasalar pişene kadar kısık ateşte pişirilir.

Ardından ocağı kapatıp yemeğinizi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *