29 Mayıs 2025
İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Pratik ve Lezzetli Bir Tarif: Fırında Hızlı Pişen Şipşak Lezzet! Hem Kahvaltıda Hem Akşam Yemeğinde Deneyebilirsiniz!

Pratik ve Lezzetli Bir Tarif: Fırında Hızlı Pişen Şipşak Lezzet! Hem Kahvaltıda Hem Akşam Yemeğinde Deneyebilirsiniz!

Fırında Kaşarlı Mantar tarifi, az malzeme ile kolayca hazırlanabilen ve lezzetli bir alternatif sunan pratik bir seçenektir. Mantar ve kaşar peyniri ile yapılan bu tarif, hızlıca sofranızı şenlendirecek. Hem lezzetli hem de doyurucu olan bu yemek, herkesi memnun edecek.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Fırında Kaşarlı Mantar Tarifi

Yoğun iş temposu ve hızlı akışlar arasında pratik ve lezzetli bir tarif arayanlara harika bir önerimiz var! Fırında kaşarlı mantar, kısa sürede hazırlanıp sofranıza taşıyabileceğiniz en kolay ve enfes tariflerden biridir.

Malzemeler

10-12 adet büyük boy kültür mantarı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
İsteğe bağlı: Kekik veya pul biber

Yapılışı

Fırını önceden 180 dereceye ısıtın. Mantarların saplarını dikkatlice çıkarıp temizleyin. Ardından bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve mantarları dizin. Üzerlerine zeytinyağı gezdirip tuz ve karabiber serpin. Her bir mantarın içine bolca rendelenmiş kaşar peyniri koyun. Eğer isterseniz üzerlerine kekik veya pul biber serpiştirebilirsiniz. Hazırladığınız mantarları önceden ısıtılmış fırında, peynirler eriyip hafifçe kızarana kadar yaklaşık 12-15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *