meritbet
06 Kasım 2025
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Sadece 3 adet yufka kullanılarak hazırlanan nefis su böreği tarifi! Fırından yayılan mis gibi koku, komşuları bile cezbedecek

Sadece 3 adet yufka kullanılarak hazırlanan nefis su böreği tarifi! Fırından yayılan mis gibi koku, komşuları bile cezbedecek

Sadece üç yufka ile evde yapılabilecek kolay su böreği tarifine ilişkin haber, tereyağının mis kokusu ve peynirin lezzetli uyumuyla tam da aradığınız pratik çözümü sunuyor. Su böreği yapmanın zahmetli olduğunu düşünüyorsanız, bu tarif tam da size göre! Üç yufka ile harika bir su böreği hazırlamak için mutfağa koşun!

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Su Böreği Tarifi: Pratik ve Lezzetli Bir Yemek

Su böreği, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Geleneksel tarifler genellikle zaman alıcı olabilir, ancak pratik bir yöntemle bu lezzeti hızlıca hazırlamak mümkün.

MALZEMELER

- 3 adet yufka

- 125 g tereyağı

- 1 adet yumurta

- 1,5 su bardağı su (300 ml)

- 5 yemek kaşığı sıvı yağ

- İç harcı için; 350 g beyaz peynir ve yarım demet maydanoz

YAPILIŞI

Tavada kolay su böreği tarifi için ilk adım olarak böreğin sosunu hazırlayın. Eritilmiş tereyağı ve yumurtayı çırpın. Tereyağının biraz ılıması önemlidir, aksi halde yumurta pişebilir.

Yufkaların Hazırlanışı

İkiye böldüğünüz yufkanın yarısını tezgaha serin ve hazırladığınız sostan sürün. Üzerine beyaz peynir ve maydanoz karışımını serpip yufkayı rulo şeklinde sarın. Tavaya sarmalı şekilde yerleştirin.

Pişirme Aşaması

Yufkaların üzerine su gezdirip 5 dakika dinlendirin. Ardından fazla suyu süzdürüp tavanıza yerleştirin. Sıvı yağı yufkanın üzerine gezdirin ve böreği kısık ateşte pişirin.

Servis

Böreği çevirerek her tarafının eşit şekilde kızarmasını sağlayın. Sonrasında dilimleyip sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *