Deneme Bonusu Veren Siteler
05 Mayıs 2025
İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri "Şaşırtıcı Lezzet: Soğan Reçeli Tarifi Sofralara Yenilik Getiriyor!"

"Şaşırtıcı Lezzet: Soğan Reçeli Tarifi Sofralara Yenilik Getiriyor!"

Türkiye’de genellikle yemeklerde ve salatalarda kullanılan soğanın bu haline çok şaşıracaksınız. Öyle ki soğanın şaşırtan hali ile sofralara sürpriz dokunuş yapacaksınız. İşte soğan reçeli tarifi…

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Soğan Reçeli Tarifi

Geleneksel tatların dışında, sıra dışı lezzetler arayanlar için mutfakların yeni gözdesi: soğan reçeli! İlk duyduğunuzda şaşırtabilir ama hem kahvaltılarda hem de et yemeklerinin yanında gourmet dokunuş yaratacak bu tarif, özellikle Avrupa mutfağında yıllardır kullanılıyor.

Malzemeler

4 adet büyük boy kırmızı soğan
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı elma sirkesi
1 yemek kaşığı bal (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber, kekik, defne yaprağı gibi aromatik baharatlar (isteğe bağlı)

Soğan Reçeli Tarifi

Soğanları Hazırlayın: Soğanları ince ince piyazlık doğrayın.

Ne kadar ince doğrarsanız reçelin kıvamı o kadar güzel olur.

Karamelize Edin: Bir tavada zeytinyağını ısıtın, soğanları ekleyin ve orta ateşte yavaş yavaş yumuşayana kadar kavurun.

Tatlandırma Zamanı: Soğanlar yumuşadığında şeker ve sirkeyi ekleyin. İsteğe bağlı olarak bal da ilave edebilirsiniz.

Kıvamını Ayarlayın: Karışımı kısık ateşte 30-40 dakika kadar kaynatın.

Karamel rengini alana kadar pişirmeye devam edin.

Saklama: Ilındıktan sonra sterilize edilmiş kavanozlara doldurun.

Soğuyunca kapağını kapatıp buzdolabında saklayabilirsiniz.

Ne İle Yenir?

Kahvaltıda beyaz peynir ve ekşi mayalı ekmekle
Izgara etlerin ve tavuk yemeklerinin yanında
Hamburger, sandviç veya bruschetta tariflerinde
Peynir tabaklarında gurme bir sos olarak

Soğan Reçelinin Faydaları

Soğan, içeriğinde barındırdığı antioksidanlar, C vitamini ve flavonoidler sayesinde bağışıklık sistemini destekleyen güçlü bir sebzedir.

Isıl işlem gördüğünde de sindirimi kolaylaşır ve tatlı formuyla mideyi rahatsız etmeden tüketilebilir hale gelir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *