30 Haziran 2025
İstanbul
Parçalı az bulutlu
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Süleymaniye Çorbası nasıl yapılır? Süleymaniye Çorbası içinde ne var? Süleymaniye Çorba tarifi

Süleymaniye Çorbası nasıl yapılır? Süleymaniye Çorbası içinde ne var? Süleymaniye Çorba tarifi

Soğuk günlerde akşam yemeğine farklı bir çorba hazırlamak isteyenlere özel, Kanuni Sultan Süleyman'ın en sevdiği çorba tarifini derledik. Süleymaniye Çorbası, sofranızdan artık eksik olmayacak. Peki Süleymaniye Çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Osmanlı saray lezzetleri arasında yer alan Süleymaniye Çorbası, günümüzde de kış aylarında sofralardan eksik olmuyor.

Rivayete göre Kanuni Sultan Süleyman'ın en sevdiği çorba olan Süleymaniye Çorbası, ismini de buradan alıyor.

Soğuk havalarda içinizi ısıtacak tarifler arasında yer alan bu çorba tarifi, sofranızı da Osmanlı sofrasına çevirecek.

Peki Süleymaniye Çorbası nasıl yapılır?

Süleymaniye Çorbası malzemeleri neler?

SÜLEYMANİYE ÇORBASI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER: 1 su bardağı kırmızı mercimek1 adet kuru soğan1 adet patates1 adet havuç1 adet domates 1 adet kabakYarım demetten daha az ıspanak2 diş sarımsak1 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı tereyağıTuzKarabiberPul biberYeterince sıcak su3 yemek kaşığı sıvı yağ Köfte için: 200 gram dana kıymaTuzKarabiber HAZIRLANIŞI: Mercimeği yıkayıp süzdükten sonra, tencereye alarak yeterli miktarda suda haşlayın.

Havuç, kabak, domates ve patatesi rendeledikten sonra, bir tavaya sıvı yağ ekleyin ve yemeklik doğranmış soğanları kavurun.

Rendelediğiniz havuç, kabak, domates ve patatesi sırasıyla tavaya ekleyerek kavurun. Yeterince su ekleyerek hafifçe pişirin.

Daha büyük bir tencerede tereyağını eritin ve üzerine un ilave ederek kokusu çıkana kadar kavurun.

Pişen sebzeleri ve haşlanmış mercimeği suyuyla birlikte bu tencereye aktarın.2 diş ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber ve pul biberi tencereye ekleyin.  Köfteler için karıştırma kabına kıyma, tuz ve karabiber alıp yoğurun ve minik toplar haline gelecek şekilde yuvarlayın.

Az yağlı bir tavada köfteleri sıklıkla çevirerek pişirin.

Ispanakları iyice yıkayın ve küçük küçük doğrayın.

Pişen çorbanın içerisine ekleyip 5 dakika kadar daha pişirin.

Süleymaniye Çorbanız servise hazır.

Afiyet olsun! kapak görsel: sofra.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *