Osmanlı saray lezzetleri arasında yer alan Süleymaniye Çorbası, günümüzde de kış aylarında sofralardan eksik olmuyor.
Rivayete göre Kanuni Sultan Süleyman'ın en sevdiği çorba olan Süleymaniye Çorbası, ismini de buradan alıyor.
Soğuk havalarda içinizi ısıtacak tarifler arasında yer alan bu çorba tarifi, sofranızı da Osmanlı sofrasına çevirecek.
Peki Süleymaniye Çorbası nasıl yapılır?
Süleymaniye Çorbası malzemeleri neler?
SÜLEYMANİYE ÇORBASI NASIL YAPILIR?
MALZEMELER: 1 su bardağı kırmızı mercimek1 adet kuru soğan1 adet patates1 adet havuç1 adet domates 1 adet kabakYarım demetten daha az ıspanak2 diş sarımsak1 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı tereyağıTuzKarabiberPul biberYeterince sıcak su3 yemek kaşığı sıvı yağ Köfte için: 200 gram dana kıymaTuzKarabiber HAZIRLANIŞI: Mercimeği yıkayıp süzdükten sonra, tencereye alarak yeterli miktarda suda haşlayın.
Havuç, kabak, domates ve patatesi rendeledikten sonra, bir tavaya sıvı yağ ekleyin ve yemeklik doğranmış soğanları kavurun.
Rendelediğiniz havuç, kabak, domates ve patatesi sırasıyla tavaya ekleyerek kavurun. Yeterince su ekleyerek hafifçe pişirin.
Daha büyük bir tencerede tereyağını eritin ve üzerine un ilave ederek kokusu çıkana kadar kavurun.
Pişen sebzeleri ve haşlanmış mercimeği suyuyla birlikte bu tencereye aktarın.2 diş ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber ve pul biberi tencereye ekleyin. Köfteler için karıştırma kabına kıyma, tuz ve karabiber alıp yoğurun ve minik toplar haline gelecek şekilde yuvarlayın.
Az yağlı bir tavada köfteleri sıklıkla çevirerek pişirin.
Ispanakları iyice yıkayın ve küçük küçük doğrayın.
Pişen çorbanın içerisine ekleyip 5 dakika kadar daha pişirin.
Süleymaniye Çorbanız servise hazır.
Afiyet olsun! kapak görsel: sofra.com