Artemisbet
17 Temmuz 2025
İstanbul
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Ev Yapımı Çıtır Simit Tarifi - Kahvaltı Keyfinizi Katlayacak Lezzet!

Ev Yapımı Çıtır Simit Tarifi - Kahvaltı Keyfinizi Katlayacak Lezzet!

Çıtır çıtır simit tarifiyle evde lezzetli simitler yapabilirsiniz. İlk olarak hamuru yoğurun, simit şekli verip pekmezli suya batırın ve susama bulayarak fırında pişirin. Evde pastane lezzetinde simit keyfi sizi bekliyor! Afiyet olsun!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Güzel bir kahvaltının en popülerlerinden biri şüphesiz ki çıtır çıtır yapısı ile simitlerdir. Genelde pastanelerden alınarak tüketilen çıtır simitlerin kendine has eşsiz lezzeti kahvaltıdan aldığımız keyfin katlanarak artmasını sağlar. Ancak simit almak için evden pastane ya da fırına gitmek gerektiği için her sabah simit yiyebilmek bir hayal olarak kalıyor.

Evlerinizde kolayca hazırlayabileceğiniz yemek tarifleri arasında sayılan bu simit tarifini öğrendikten sonra ise hayalleriniz bir bir gerçeğe dökülecek. İşte çıtır çıtır simit tarifi:

Malzemeler


1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı ılık su

1 yemek kaşığı şeker

1 paket instant maya

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı tuz

5 su bardağı un

DIŞINI BULAMAK İÇİN

1 çay bardağı üzüm sirkesi

Yarım çay bardağı su

Susam


HAZIRLANIŞI


İlk olarak yoğurma kabına ılık süt, ılık su, şeker, yağ ve mayayı koyun. İyice karıştırın. Ardından üzerine un ve tuzu ilave edin. Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığından çok az sert bir kıvam elde edin. Hamur istediğiniz kıvama geldiğinde üzerini örtüp yarım saat mayalanmaya bırakın.


mayalandıktan sonra hamurdan mandalina büyüklüğü civarında bezeler hazırlayın. Daha sonra her bir bezeyi iki parçaya ayırın. Her birini ellerinizle şerit haline getirin. Ardından iki şeridi birbirine dolayarak simit şekli verin. Tüm şeritleri simit formuna getirdikten sonra tek tek pekmezli su karışımına batırın. susama bulayın ve tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25 dakika pişirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *