Evde Imam Bayıldı Nasıl Yapılır?
Zeytinyağlı yemek kategorisinde oldukça popüler olan imam bayıldı tarifi, lezzetiyle herkesi mest ediyor. Ayrıca, göründüğünden daha kolay yapılan bu tarif, sofralarınıza şıklık katacak.
Malzemeler
4 adet orta boy kemer patlıcan, 4 adet büyük boy kuru soğan, 3 adet orta boy domates, 4-5 diş sarımsak, yarım demet maydanoz, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, 1 su bardağı zeytinyağı, 1 su bardağı sıcak su
Patlıcanların Hazırlanması
Patlıcanları alacalı soyup, tuzlu suya bırakarak acı sularını atmasını sağlayın. Bu adım, yemeğin lezzeti için oldukça önemlidir.
Kızartma Aşaması
Tuzlu sudan çıkardığınız patlıcanları kurulayıp, zeytinyağında hafifçe kızartın. Kızaran patlıcanları fazla yağını emmeleri için peçete üzerinde bekletin.
İç Harcın Hazırlanması
Soğanları piyazlık doğrayıp, zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin. Doğranmış domatesleri, baharatları ve maydanozu ekleyerek harcı hazırlayın.
Patlıcanların Doldurulması ve Pişirilmesi
Kızarttığınız patlıcanları tepsiye dizin. Ortalarını açıp hazırladığınız iç harçla doldurun. Üzerlerine sıcak suyu gezdirip, 35-40 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun!