07 Ekim 2025
İstanbul
Açık
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Tadına bakan tarifini isteyecek! Hem pratik hem lezzetli: İşte evde imam bayıldı yapımı…

Tadına bakan tarifini isteyecek! Hem pratik hem lezzetli: İşte evde imam bayıldı yapımı…

Türk mutfağının vazgeçilmez zeytinyağlılarından imam bayıldı, adeta bir lezzet şöleni sunuyor. Peki, bu enfes yemeği evde lokanta tadında yapmak mümkün mü? İşte bol soğanlı, nar gibi kızarmış patlıcanlarıyla adım adım, püf noktalarıyla imam bayıldı tarifi…

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Evde Imam Bayıldı Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı yemek kategorisinde oldukça popüler olan imam bayıldı tarifi, lezzetiyle herkesi mest ediyor. Ayrıca, göründüğünden daha kolay yapılan bu tarif, sofralarınıza şıklık katacak.

Malzemeler

4 adet orta boy kemer patlıcan, 4 adet büyük boy kuru soğan, 3 adet orta boy domates, 4-5 diş sarımsak, yarım demet maydanoz, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, 1 su bardağı zeytinyağı, 1 su bardağı sıcak su

Patlıcanların Hazırlanması

Patlıcanları alacalı soyup, tuzlu suya bırakarak acı sularını atmasını sağlayın. Bu adım, yemeğin lezzeti için oldukça önemlidir.

Kızartma Aşaması

Tuzlu sudan çıkardığınız patlıcanları kurulayıp, zeytinyağında hafifçe kızartın. Kızaran patlıcanları fazla yağını emmeleri için peçete üzerinde bekletin.

İç Harcın Hazırlanması

Soğanları piyazlık doğrayıp, zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin. Doğranmış domatesleri, baharatları ve maydanozu ekleyerek harcı hazırlayın.

Patlıcanların Doldurulması ve Pişirilmesi

Kızarttığınız patlıcanları tepsiye dizin. Ortalarını açıp hazırladığınız iç harçla doldurun. Üzerlerine sıcak suyu gezdirip, 35-40 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *