01 Mayıs 2025
İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Trakya mutfağından lezzetli bir tarif: Tavuk etiyle yapılan bolca Trakya böreği! Evde yufka varsa hemen deneyin

Trakya mutfağından lezzetli bir tarif: Tavuk etiyle yapılan bolca Trakya böreği! Evde yufka varsa hemen deneyin

Trakya mutfağının nadide lezzetlerinden biri olan "Çullama", unutulmaya yüz tutmuş bir tarif olarak günümüz sofralarına geri dönüyor. İçindeki tavuk eti ve kat kat yufkalarıyla hem doyurucu hem de nostaljik bir lezzet sunan bu geleneksel yemek, özel günlerde ve kalabalık sofralarda vazgeçilmez bir seçenek haline geliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Çullama: Trakya Mutfağının Lezzetli Yemeği

Tarihi lezzetlerin günümüzde tekrar popüler hale gelmesiyle birlikte, yöresel yemek tarifleri de mutfaklarda yeniden ilgi görmeye başladı. Trakya'ya özgü olan ve "Tavuklu Yufka Yemeği" olarak da bilinen Çullama, zengin içeriği ve özenli hazırlanışıyla dikkat çekiyor.

Malzemeler ve Hazırlanışı

Çullama yapımı için gerekli malzemeler şunlardır: 1 adet bütün tavuk, 6 adet hazır yufka, 4 adet yumurta, 1 su bardağı yoğurt, 1 çay bardağı süt, 3-4 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, tuz. İlk olarak tavuğu haşlayın ve didikleyerek küçük parçalara ayırın. Tavuk suyunu ayrı bir kapta saklayın.

Yufkaların Hazırlanışı

Tereyağını eritin ve içine sıvı yağı ekleyerek karıştırın. Fırın tepsisini yağlayın ve ilk yufkayı tepsiye serin. Diğer yufkaları parçalayarak her birine yağ karışımından sürün. Her üç kat yufkanın arasına haşlanmış tavuk etlerini yerleştirin ve üzerine karabiber ile pul biber serpin.

Çullamanın Katlanması

Yufkaları üst üste koyarak katlamaya devam edin. En üst kata gelen yufkayı kenardan taşacak şekilde kapatın. Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta, süt ve tuzu çırpın. Bu sosu en üst kata dökün.

Pişirme ve Servis

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz sıcak tavuk suyunu yemeğin üzerine gezdirin ve üzerini örtüp 10-15 dakika dinlendirin. Çullama sıcak servis yapılabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *