MasterChef Türkiye Eleme Heyecanı Devam Ediyor
MasterChef Türkiye programında 19 Kasım Çarşamba akşamı eleme heyecanı bir kez daha yükseliyor. Yarışmada halen 12 yarışmacı yarışmaya devam ederken, artık haftada 2 eleme yapılacak.
Yarışmacılar Riso Al Salto Tabağını Hazırlıyor
Eleme potasında bulunan 4 yarışmacı, bugün Danilo şefin talimatları doğrultusunda Riso Al Salto tabağını hazırlamaya başladı. Bu zorlu görevde kim başarılı olacak merak konusu.
İşte Riso Al Salto Yemeğinin Tarifi
Masterchef yarışmasında bu akşam ele alınacak olan Riso Al Salto yemeği, İtalya'nın geleneksel lezzetlerinden biri olarak biliniyor. İsrafı önlemek için yapılan bu yemek, dışı çıtır içi ise yumuşak ve kremamsı bir kıvama sahip oluyor.
Riso Al Salto Tarifi ve Malzemeleri
Riso Al Salto yapımı için temel malzemeler arasında bir önceki gün kalan risotto, tereyağı veya zeytinyağı ve isteğe bağlı olarak sert peynirler bulunmaktadır. Bu tarifte tereyağı, yemeğe ekstra bir lezzet katmaktadır.
Riso Al Salto Yapılışı
200 gram pirinç, 1 orta boy kuru soğan, 2 diş sarımsak, 30 ml elma sirkesi, 1 litre tavuk suyu, yarım su bardağı porçini mantarı, 3 yemek kaşığı parmesan peyniri, 2 yemek kaşığı tereyağı, zeytinyağı, tuz ve karabiber kullanarak Riso Al Salto yemeğini hazırlamak için önce risotto karışımını pişirmeniz gerekmektedir.