meritbet
19 Kasım 2025
İstanbul
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Ünlü Şefin Tarifini Verdiği Riso Al Salto Yemeği! İşte Tarifi ve Malzemeleri...

Ünlü Şefin Tarifini Verdiği Riso Al Salto Yemeği! İşte Tarifi ve Malzemeleri...

19 Kasım Çarşamba günü ekrana gelen Masterchef Türkiye yarışmasında gecenin yemeği Riso Al Salto oldu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

MasterChef Türkiye Eleme Heyecanı Devam Ediyor

MasterChef Türkiye programında 19 Kasım Çarşamba akşamı eleme heyecanı bir kez daha yükseliyor. Yarışmada halen 12 yarışmacı yarışmaya devam ederken, artık haftada 2 eleme yapılacak.

Yarışmacılar Riso Al Salto Tabağını Hazırlıyor

Eleme potasında bulunan 4 yarışmacı, bugün Danilo şefin talimatları doğrultusunda Riso Al Salto tabağını hazırlamaya başladı. Bu zorlu görevde kim başarılı olacak merak konusu.

İşte Riso Al Salto Yemeğinin Tarifi

Masterchef yarışmasında bu akşam ele alınacak olan Riso Al Salto yemeği, İtalya'nın geleneksel lezzetlerinden biri olarak biliniyor. İsrafı önlemek için yapılan bu yemek, dışı çıtır içi ise yumuşak ve kremamsı bir kıvama sahip oluyor.

Riso Al Salto Tarifi ve Malzemeleri

Riso Al Salto yapımı için temel malzemeler arasında bir önceki gün kalan risotto, tereyağı veya zeytinyağı ve isteğe bağlı olarak sert peynirler bulunmaktadır. Bu tarifte tereyağı, yemeğe ekstra bir lezzet katmaktadır.

Riso Al Salto Yapılışı

200 gram pirinç, 1 orta boy kuru soğan, 2 diş sarımsak, 30 ml elma sirkesi, 1 litre tavuk suyu, yarım su bardağı porçini mantarı, 3 yemek kaşığı parmesan peyniri, 2 yemek kaşığı tereyağı, zeytinyağı, tuz ve karabiber kullanarak Riso Al Salto yemeğini hazırlamak için önce risotto karışımını pişirmeniz gerekmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *