Artemisbet JOJOBET
18 Eylül 2025
İstanbul
Parçalı bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Unutulmaya yüz tutmuş lezzet yeniden gündemde: Paçanga böreği nasıl yapılır?

Unutulmaya yüz tutmuş lezzet yeniden gündemde: Paçanga böreği nasıl yapılır?

Paçanga böreği, usta şeflerin yorumlarıyla modern mutfaklarda yeniden parlıyor. Geleneksel lezzet, pastırma ve kaşar peynirinin muhteşem uyumuyla sofraların yıldızı olmaya devam ediyor. Bu lezzetli böreği evde yapmanın püf noktalarıyla karşınızdayız.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Paçanga Böreği: Geleneksel Bir Lezzetin Modern Yorumu

Son zamanlarda unutulmaya yüz tutmuş olan geleneksel Türk mutfağından bir lezzet olan paçanga böreği, günümüzde modern mutfaklarda tekrar popüler hale gelmeye başladı.

Paçanga Böreği Nedir?

Paçanga böreği, incecik yufka ile yapılan ve içine bolca pastırma, kaşar peyniri ve domates konularak hazırlanan bir börek çeşididir.

Paçanga Böreği İçin Malzemeler

Paçanga böreği yapımı için ihtiyacınız olan malzemeler: 3 adet yufka, 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri, 80 gram doğranmış çemensiz pastırma, 1 adet doğranmış domates, 2 adet doğranmış yeşil biber ve kızartmak için 2 su bardağı ayçiçek yağıdır.

Paçanga Böreği Nasıl Yapılır?

Öncelikle yufkaları dikkatlice dörde bölün. Ardından pastırmayı, kaşar peynirini, domatesi ve biberi karıştırarak yufkaların içine yerleştirin ve rulo şeklinde sarın. Son olarak bu ruloları kızgın yağda kızartın ve fazla yağını almak için kağıt havlu üzerinde süzün. Afiyet olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *