26 Haziran 2025
İstanbul
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Usta ellerden gelen lezzet: Ağızda dağılan İçli Köfte tarifi

Usta ellerden gelen lezzet: Ağızda dağılan İçli Köfte tarifi

Evde içli köfte yapmak zor gibi görünse de, bu tarifle herkes ustalıkla hazırlayabilir. İşte adım adım içli köfte yapımı ve gerekli malzemeler.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Lezzetli bir içli köfte yapmak için usta olmanıza gerek yok. Bu kolay ve pratik tarifle, evinizde geleneksel lezzetler yaratabilirsiniz.

İçli köfte, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Bu tarif ile evde kendi içli köftelerinizi yapabilir, sevdiklerinize sunabilirsiniz.

Ev yapımı içli köftenin püf noktalarını öğrenmeye hazır mısınız? İşte malzemeler ve adım adım yapılışı.
İçli Köfte Tarifi

Malzemeler

Bardak ölçüsü 200 ml

1 kilo ince bulgur
1 adet yumurta
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı dolu biber salçası
1 adet rendelenmiş soğan
2 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı karabiber (silme)
1 yemek kaşığı pulbiber
4 su bardağı kaynar su

İç harcı:

800 g dana kıyma
8 adet orta boy soğan
1 tatlı karabiber (silme )
1 yemek kaşığı pulbiber
1 yemek kaşığı biber salçası ( tepeleme)
1 su bardağı çeviz ( isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı susam ( isteğe bağlı)
60 ml bardağı sıvı yağ̆
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz

Kızartmak için :

Bol sıvı yağ

İçli Köfte Tarifi

Bir gün önceden harçınızı hazırlayın.
Tencereye tereyağ ve sıvı yağı ekleyip ısıtın.
Üzerine kıymayı ekleyip kavurun.
Sonra soğanı yemeklik doğrayıp ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Salçayı, baharatları ekleyip 2-3 dk pişirin.
Ardından isteğe bağlı kırık ceviz ve susam ekleyip 1-2 dk daha kavurun.
Harcımızı 1 gece soğumaya bırakalım.
Aynı gün yapmak isterseniz soğuyan iç harcınızı dondurucuda en az 3 saat bekletin.
Hamuru için:Bulgur ve irmik karıştırma kabına alın.
Üzerine 4 su bardağı sıcak su ekleyip üzeri kapalı 10 dakika şişmesini bekleyin.
Sonra soğan, yumurta, un, baharatlar ve salçayı ekleyip yoğurmaya başlayın.
Yoğururken azar azar soğuk su ekleyin kıvamı yakalamak için. Ne çok sert ne çok yumuşak bir hamur olacak, şekil verme kıvamını elde edin. (ben toplamda 8 su bardağı su kullandım. ) suyu fazla ekleyip cıvık olursa hamurunuz biraz un katın.
Köftelerimizden orta mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp arada elinizi ıslatarak havuç ucu ile köftelerin içini oyup kıymalı harçımızdan içini doldurup uç kısımlarını kapatıp şekillendirelim.
Kızgın yağda kızartın.

Ev yapımı içli köfte, geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Bu tarif ile hem lezzetli hem de pratik bir şekilde içli köfte yapabilir, aileniz ve misafirleriniz için lezzetli bir sofra hazırlayabilirsiniz. Deneyen herkese afiyet olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *